BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.510,47
HABER /  DÜNYA

Fransız askerlerden çocuk tacizi skandalı!

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde görevli 3 Fransız askeri, çocukları taciz etmekle suçlanıyor. Paris savcılığı, taciz iddiasıyla ilgili olarak 13 askerin zan altında olduğu ve bunlardan 3'ünün cinsel tacizde bulunduğunun tespit edildiğini açıkladı.

Abone ol

Fransa, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde görevli olan askerlerin, çocuk taciziyle suçlanmasının şokunu yaşıyor. Paris savcılığı, taciz iddiasıyla 13 askerin zan altında olduğu ve bunların 3'ünün tacizde bulunduğunun kesinleştiğini duyurdu.

RTL radyo kanalı, gıda karşılığı çocuklara cinsel tacizde bulunduğu şüphesi ile zan altında bulunan 13 askerden 3'ünün cinsel tacizde bulunduğunun tespit edildiğini duyurdu.

Savcılığın, yapılan 17 şikayet başvurusu ile ilgili diğer sanıkları tespit etmek için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtildi.

OAC'de, bu ülkede görevli bazı Fransız askerleri hakkında "çocuklara cinsel taciz" suçlamasıyla mayıs ayı başında soruşturma başlatılmış, aynı paralelde bir soruşturma da Paris Savcılığı tarafından 7 Mayıs'ta açılmıştı.

Fransız birlikleri, son iki yıldır OAC ve Mali'de çatışmalara aktif olarak katılıyor. Fransa'nın Afrika kıtasında ayrıca, Burkina Faso, Nijer ve Çad’da askeri üsleri bulunuyor. OAC'de Müslüman Seleka grupları ile Hristiyan Anti-Balaka milisleri arasında iki yıl önce başlayan çatışmalarda şimdiye kadar en az 5 bin kişi yaşamını yitirdi.