BIST 9.133
DOLAR 32,37
EURO 35,04
ALTIN 2.326,89
HABER /  GÜNCEL

Ünlü filozoftan ilginç Öcalan açıklaması!

Dünyaca ünlü Slovenyalı filozof Slavoj Zizek, Türkiye ve Kürtlerin durumuna ilişkin açıklamalar yaptı. Zizek, "solcular, Kürtler ve Kemalistlerin blok kurması gerektiğini de söyledi.

Abone ol

PKK lideri Abdullah Öcalan’ı ziyaret etmek istediğini söyleyen dünyaca ünlü Slovenyalı filozof Slavoj Zizek, "ancak avukatlarının bile konuşamadığını duydum" dedi.

Med Nûçe TV’ye konuşan Zizek, Türkiye ’deki Kürtlerin durumunu değerlendirdi.

Kürtlerin otonomi istediğini söyleyen Zizek, “Aslında daha fazlasını isteyebilmeli. Öcalan’ı cezaevinde ziyaret etmek isterim ama tecrit koşullarının ağır olduğu hatta avukatlarının bile görüşemediğini duydum” ifadelerini kullandı.

Öcalan’ın, cezaevinde okuduğu kitapları gördüğünü söyleyen Zizek, “Foucault’yu okuyor mesela” dedi.

Kürtlerin hiçbir zaman "emperyalist ve saldırgan" eğilimleri olmadığını söyleyen filozof, şöyle konuştu: “Şimdi yönetmeleri için Kürtlere bir şans vermek iyi olmaz mıydı? Ütopya olduğunu biliyoruz! Bugüne kadar Kürtler, daha çok kendilerini savunmakla yetindiler. En güzel çözüm; bütün Kürtleri bir şekilde birleştirmek. Yani en azından Türkiye’nin doğu ve güneydoğusu, Suriye’nin kuzeyi ve Irak’ın kuzeyini birleştirmek. Hâlâ sınırlarında bulundukları devlete bağlı olabilirler ama tarihsel açıdan bakıldığında birleşme hakları var.”

Kürtlerin Ortadoğu ’da "anahtar role sahip olduğu" değerlendirmesi yapan Zizek, “Ortadoğu’da en seküler grup Kürtler. Kürt sorunu çözüldüğü zaman bütün Ortadoğu sorunu çözülecek… Ortadoğu’da bir Kürt devletinin olması kimse için tehdit değildir. Tam tersine halklar arasında bir köprü oluşturur” diye konuştu.