BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.395,33
HABER /  GÜNCEL

IŞİD'e bağlı örgüt bir Fransızın 'başını kesti'

Cezayir'de Irak Şam İslam Devleti'ne bağlı bir örgüt olduğu belirtilen ve kendisini 'Halifenin askerleri' olarak tanımlayan bir örgüt, kaçırdığı Fransız turist Herve Gourdel'in başını keserek öldürdüğünü iddia ettiği bir videoyu internette yayımladı.

Abone ol

Cezayir'de Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) bağlı bir örgüt olduğu belirtilen ve kendisini 'Halifenin Askerleri' olarak tanımlayan bir örgüt, kaçırdığı Fransız turist Herve Gourdel'in 'başını kesti'.

İnternette yayımlanan ve "Fransız hükümetine kanlı bir mesaj" yazısıyla başlayan videoda yüzü maskeli militanlar önce Fransa'nın IŞİD'e karşı yürüttüğü hava operasyonlarının durdurulmaması nedeniyle Gourdel'in öldürüleceğini söylüyor, ardından da Herve Gourdel olduğu belirtilen kişinin kafası kesiliyor.

Fransız yetkililer henüz videonun gerçek olup olmadığına dair bir açıklama yapmadı.

Aynı örgüt Pazartesi günü de bir video yayımlamış ve Fransa'nın IŞİD karşıtı koalisyondan çıkmaması halinde Gourdel'in öldürüleceğini söylemişti.

Fransa'nın Nice şehrinden Cezayir'e turist olarak giden 55 yaşındaki Gourdel, Cezayir'in Kabylie bölgesinde kaçırılmıştı.