BIST 10.246
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.395,32
HABER /  GÜNCEL

Eğitimciler grevde

Eğitimci sendikaları hükümetin eğitim politikalarını protesto etmek için tüm Türkiye’de bir günlük iş bıraktı. Sinop'ta çıkan olaylarda bir kadın öğretmenin başına gaz fişeği isabet etti.

Abone ol

Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Anadolu Eğitim-Sen, Aktif Eğitim-Sen üyesi eğitimciler, hükümetin eğitim politikalarını protesto etmek için tüm Türkiye’de bir günlük iş bıraktı.

Eğitimciler, ülke genelinde gösteriler düzenlerken Ankara Güvenpark'ta toplanan Eğitim-Sen ve Eğitim-İş üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'na yürüdü. Öğrenciler de eğitimcilerin eylemine katılarak destek verdi.

Eğitimciler düzenledikleri yürüyüşlerde “Parasız eğitim, sınavsız üniversite”, “Eğitime bütçe, okula ödenek”, “Eğitimde kadrolaşmaya dur demek için grevdeyiz”, “Irkçı, gerici, cinsiyetçi, piyasacı eğitime hayır”, “Dindar, kindar nesil olmak istemiyoruz”, “Gerici eğitime hayır” benzeri döviz ve pankartları taşıdı.

Gösteriler birçok ilde olaysız geçerken, polis, Sinop'ta, valilik binası önünde basın açıklaması yapmak isteyen öğretmenlere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Müdahale sırasında öğretmen olduğu belirtilen bir kadın, polisin attığı biber gazı fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralandı.