BIST 9.993
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.435,38
HABER /  GÜNCEL

IŞİD üç peşmergeyi 'başlarını keserek öldürdü'

IŞİD'e yakın olduğu sanılan kaynaklar tarafından internette yayınlanan bir videoda, Kürt peşmerge olduğu sanılan üç kişinin öldürülmesi görüntülendi.

Abone ol

Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) yakın kaynaklar tarafından internette yayınlanan bir videoda, Kürt peşmerge olduğu sanılan üç kişi kafaları kesilerek öldürülürken görüntüleniyor.

Görüntüler henüz bağımsız kaynaklarca doğrulanmış değil.

Videoda siyah askeri kıyafetleriyle gözüken IŞİD militanları, turuncu tulumlar içerisindeki üç kişiyi kameranın önüne getiriyor.

Esirlerin peşmerge olduğunu ifade eden militanlardan birisi Kürtçe bir mesaj okuyor ve Kürt liderleri hem ABD hem de İran ile ittifak kurarak halklarına ihanetle suçluyor.

Nevruz öncesi mesaj

Kürt güçlerinin IŞİD mevzilerini bombalarken kadın ve çocukları öldürdüğünü söyleyen militan, bu eylemlerin Kürt esirlerin canına mal olacağı uyarılarına karşın operasyonların devam ettiğini ifade ediyor.

Erbil'deki BBC muhabiri Jim Muir, uzun süredir hem Suriye'de hem de Irak'ta Kürt güçleriyle şiddetli çatışmalar içerisinde olan IŞİD'in Kürt liderlerine bir mesaj vermek istediğini ifade ediyor.

Video çekim tekniklerinin oldukça gelişkin olduğuna dikkat çeken Muir, yapım aşamasının zaman almış olmasının muhtemel olduğunu belirtiyor ve "IŞİD muhtemelen Nevruz öncesinde bu videoyu yayınlayarak olabilecek en büyük etkiyi yaratmak istedi" diyor.

Muhabirimiz ayrıca konuşan IŞİD üyelerinin aksanlarından Kürt olduklarının belli olduğunu da sözlerine ekliyor.