BIST 8.785
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,42
HABER /  GÜNCEL

IŞİD Gaziantep'te canlı bomba atolyesi kurdu!

IŞİD, geçen yıl getirdiği canlı bomba yelekleri yakalanınca Gaziantep’te yeleklerin hazırlandığı bir atölye kurdu

Abone ol

Türkiye'de birçok canlı bomba saldırısı düzenleyen terör örgütü IŞİD, geçen yıl getirdiği canlı bomba yelekleri yakalanınca Gaziantep’te yeleklerin hazırlandığı bir atölye kurdu. 1.5 ay önce operasyon düzenlenen depoya ilişkin fotoğraflar ortaya çıktı. Fotoğraflarda dikiş makinesi, kumaş parçaları, intihar yelekleri, amonyum nitrat ve demir bilyeler yer alıyor.

Ankara’da 102 kişinin öldüğü canlı bombalı saldırının ardından Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) özel ekip kurdu. Ankara canlı bombacısı Yunus Emre Alagöz ile kimliği henüz belirlenemeyen ikinci canlı bombanın Gaziantep’teki hücre evleriyle bağlantılı olduğunu belirleyen polis, bu saldırganları Gaziantep’ten Ankara’ya getiren Halil İbrahim Durgun’u takibe aldı ve hücre evleri ile depoları deşifre etti. Depoya 20 Ekim’de düzenlenen operasyonun fotoğrafları ortaya çıktı.

Polisin depoda çektiği fotoğraflarda, vakumlanmış binlerce bilye, TNT kalıpları, intihar yelekleri görülüyor. İntihar yeleklerinin bu depodaki dikiş makineleriyle hazırlandığı bildirildi.

Fotoğraflarda 150 metre kortex patlayıcı, yüklü miktarda TNT ve amonyum nitrat da görülüyor. Gaziantep ve Kilis’te geçen yıl IŞİD’e ait olduğu değerlendirilen 33 intihar yeleğinin ele geçirilmesinin ardından IŞİD üyelerinin intihar yeleklerini Suriye’den getirmek yerine depoda kurdukları atölyede ürettikleri belirlendi.

SALDIRI 3 KEZ ÖNLENDİ

HÜCRE evlerinde elde edilen dijital verilerin çözümü, korkunç planları ortaya çıkardı. IŞİD’in, Gaziantep’te HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın katılacağı programa, İstanbul’daki HDP seçim çalışmasına ve Antalya’daki G-20 zirvesine canlı bombaeylemi planladığı belirlendi. Hazırlıkların tamamlandığı, eylemi yapacak kişilerin belirlendiği, intihar yelekleri ile patlayıcıların hazırlandığı ancak operasyonlar sayesinde bu eylemlerin önlendiği kaydedildi.