BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.430,29
HABER /  GÜNCEL

IŞİD Bağdadi'nin ölümünü doğruladı!

Irak'tan yayın yapan Al Sumaria kanalının Ninova şehrinden dayandırdığı bir kaynağa göre, terör örgütü IŞİD' militanları örgütün lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin öldüğünü teyit etti. Daha önce birçok kez Bağdadi'nin öldüğü haberi yayılmıştı.

Abone ol

Irak'tan yayın yapan Al Sumaria kanalının Ninova şehrinden dayandırdığı bir kaynağa göre, terör örgütü IŞİD' militanları örgütün lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin öldüğünü teyit etti. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de Bağdadi'nin öldüğüne yönelik açıklamayı doğruladı.

Irak'tan yayın yapan El Sumaria televizyonunun, Ninova'dan ismini vermediği bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, IŞİD, örgütün lideri Ebubekir El-Bağdadi'nin öldüğünü doğruladı.

Kaynağın anlattığına göre, IŞİD militanları Bağdadi'nin ölümünü ve 'yeni halifenin' ismini duyurdukları kısa bir açıklama yaptı. Açıklamanın Musul'un batısındaki Tel Afar kasabasında yapıldığı ifade edildi.

Terör örgütü DEAŞ lideri Ebu Bekir el Bağdadi’nin öldürülmesinin ardından, Irak’ın eski devlet başkanı Saddam Hüseyin döneminde Irak ordusunda görev yapmış olan Bağdadi’nin yardımcıları İyad el Ubeydi ve Ayad el Cumeyli en olası lider adayları olarak gösteriliyor.

KONUŞANA 50 KIRBAÇ CEZASI

Açıklama henüz hiçbir Iraklı yetkili tarafından doğrulanmadı. Al Sumaria kanalı dün DEAŞ'ın Bağdadi'nin ölümüne ilişkin tartışmaları yasakladığı ve bu tartışmalara ceza olarak 50 kırbaç cezası verdiği aktarıldı. 

RUSYA 'ÖLDÜ', ABD 'KESİN DEĞİL' DEMİŞTİ

16 Haziran’da Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bağdadi’nin Rus hava saldırıları sonucu Mayıs ayında Rakka’da ‘muhtemelen’ öldürüldüğü belirtilmişti.

23 Haziran’da ise ABD öncülüğünde IŞİD’e karşı başlatılan Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Ryan Dillon, ABD’nin Bağdadi’nin Rus hava saldırıları sonucu öldürüldüğüne dair kesin bir kanıta sahip olmadığını ifade etmişti.