BIST 10.358
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.466,79
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın karşısına mı çıkacak?

Sorunsuz tamamlanan 'Adalet Yürüyüşü' ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun iyi bir hava yakaladığını söyleyen Star Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, Kılıçdaroğlu'nun 2019 seçimlerinde Erdoğan'ın karşısında aday olup olmayacağını değerlendirdi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü' ile neyi hedeflediğini kaleme alan Star Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, yürüyüş sırasında provokasyona meydan vermemelerinin altında CHP'nin daha geniş kesimlere ulaşma çabasının yattığını söyledi. Taşgetiren, yürüyüşle olumlu bir rüzgar yakalayan Kılıçdaroğlu'nun 2019 seçimlerinde Erdoğan'ın karşısına çıkıp çıkmayacağı sorusuna ise 'henüz erken' cevabını veriyor.  Taşgetiren Kılıçdaroğlu'na bir de siyasi 'başka CHP olmak için' siyasi bagajlarından kurtulması gerektiğini hatırlattı. 

İşte Taşgetiren'in yazından öne çıkanlar:

Kılıçdaroğlu, “Adalet” pankartı ile 432 km'yi tamamladı. Yürüyüş sorunsuz gerçekleşti. Bunda Yürüyüş'ü planlayanların “Provokasyon'a geçit vermeme” yaklaşımının etkisi olduğu kadar, İktidar'la kurulan diyalogun da önemli katkısı var. İktidar adına Kılıçdaroğlu'na eleştiri yöneltilse bile, “Yürüyüş hakkı”nın korunması demokratik bir tecrübe olarak kayda geçti.

- Yürüyüşü planlayanların “Provokasyona geçit vermeme” yaklaşımı, “Adalet” gibi geniş toplum kesimlerinin ortak değerini sembolleştirmekle birlikte ele alındığında özel bir değerlendirmeden yola çıkıldığı izlenimi veriyor. Nedir o, diye sorulduğunda, daha önce de ifade ettiğim gibi CHP dışındaki toplum alanlarına ulaşma hesabını görürüz. Bu, öncelikle yüzde 48.6'yı CHP etrafında tahkim etme, belki bunu aşma hesabı olabilir.

- Yürüyüş, Kılıçdaroğlu'nu Tayyip Erdoğan karşısında “2019'un potansiyel adayı”koltuğuna oturtmuş mudur? Muhalif cenahta böyle değerlendirmeler var. Ama bence daha erken. CHP'de ne olup biteceği sorusu açısından erken, tüm muhalefeti temsil edebilme ihtimali açısından erken.

Taşgetiren bu değerlendirmelerinin ardından Kılıçdaroğlu'nun siyasi bagajlarından kurtulması gerektiğinin altını çizdi.