BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,58
ALTIN 2.381,90
HABER /  DÜNYA

IŞİD ABD sınırına dayandı!

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının Meksika’da, Amerikan sınırına 13 kilometre uzaklıkta bir eğitim kampı kurduğu belirlendi.

Abone ol

Irak ve Suriye’de faaliyet gösteren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları bu kez ABD sınırında ortaya çıktı. ABD ve Meksika güvenlik güçlerinin geçen hafta, Amerikan sınırına 13 kilometre uzaklıktaki Anapra bölgesinde baskın düzenlediği bir kampta, Arapça ve Urduca belgelerle, Amerikan Birinci Zırhlı Tugayı’na ev sahipliği yapan Fort Bliss Üssü’ne ait planlar ele geçirildi.

Meksikalı yetkililer, aynı bölgede faaliyet gösteren bir IŞİD hücresinden de haberdar olduklarını açıkladı.

MAFYA BÖLGESİ

Meksika’nın Chihuahua eyaletine bağlı olan bölge, ülkenin önde gelen uyuşturucu kartellerinden üçünün kontrolünde. Dolayısıyla Meksika ordusunun ve polisinin burada operasyon düzenlemesi oldukça riskli görülüyor. Militanların bu durumdan faydalanmak için bölgeyi operasyon üssü olarak belirlediği düşünülüyor.

Militanların, Meksika mafyasına bağlı insan kaçakçıları aracılığıyla ABD tarafına rahatça giriş-çıkış yapabildikleri düşünülüyor.

Meksika istihbaratı, militanların askeri üslerin dışında toplu taşıma ve üniversite gibi sivil hedefleri de vurabileceği uyarısında bulunuyor.

IŞİD’in Meksika sınırından Amerikan topraklarına girerek terör saldırıları düzenlemeyi planladığı iddiası geçtiğimiz aylarda da gündeme gelmiş, yetkililer iddiaları araştırdıklarını söylemişti.

KİMİNLE SAVAŞTIĞINI BİLMİYOR

IŞİD’le mücadele için Irak’a ek asker gönderme kararı alan Avustralya’nın Savunma Bakanı Kevin Andrews’un, örgüt lideri Ebubekir el Bağdadi adını bilememesi tartışma yarattı. Andrews, katıldığı programda IŞİD liderinin adını bilemeyince sunucu “Bu görev için askerlerimizi tehlikeli bir ortama gönderdiniz. Daha IŞİD liderinin adını bilmiyorsunuz” sözleriyle tepki gösterdi.