BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

O savcı hakkında iddianame hazırlandı

17 Aralık operasyonlarının savcısı olarak bilinen Celal Kara hakkında "Görevi kötüye kullanma" suçundan iddianame hazırlandı

Abone ol

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, savcı Celal Kara hakkında, ''görevi kötüye kullanma'' suçundan iddianame hazırladı.

17 Aralık operasyonlarını yöneten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Celal Kara hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı "Görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla iddianame hazırlandı.

Dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, dönemin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan, dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Oğuz Bayraktar, işadamı Ali Ağaoğlu ve Rıza Sarraf ile Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan gözaltına alınmasıyla sonuçlanan operasyon, Türkiye gündemini uzun süre meşgul etmişti.

GÖREVDEN ALINDI

Operasyonların ardından Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı'na savcı olarak atanan Kara, HSYK tarafından tedbiren görevden uzaklaştırılmış, ardından yargılama izni çıkınca dosyası Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmişti.

HAPİS TALEBİ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede 17 Aralık soruşturmasında şüphe sebebi belirlemeden şüphelilerin ‘mal varlıklarına tedbir koydurduğu ve tanıklıktan çekilebilecek kişiler hakkındaki dinleme kayıtlarını imha etmemek’ten sorumlu tutulan savcı Celal Kara hakkında hazırlanan iddianamede görevi kötüye kullanma suçundan 3 yıla kadar hapsi istendi.

Suç tarihi 23 Ağustos 2013 ile 30 ocak 2014 tarihleri arası olarak belirtilen iddianamede şikayetçi olarak eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile oğlu Barış Güler yer aldı. Savcı Kara hakkında ayrı düzenlenen iddianame de, savcı Akkaş ile hakim Karaçöl'ün iddianamesinin gönderildiği Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme, iddianameyi kabul ederse, dosya Yargıtay'a gönderilecek.