BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.324,17
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den Etyen Mahçupyan'a sert tepki!

AB Bakanı Volkan Bozkır ve TBMM Başkanvekili AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, Etyen Mahçupyan'ın 1915 olaylarına 'soykırım' demesine sert çıktı.

Abone ol

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Etyen Mahçupyan'ın, "1915’te Ermenilere yapılanlara soykırım dememek imkansızdır" açıklamasına tepki gösterdi. Sadık Yakut, "Başbakanlık Başdanışmanı olan birinin haçlı seferleri düzenleyenlerle aynı düşünmesi doğru değildir. 1915’te soykırım yok ihanet vardır.”

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır CNN TÜRK'ün özel yayınına katılarak Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. Bozkır, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı Etyen Mahçupyan'ın, "Bosna ve Afrika’da yaşananların soykırım olduğu kabul edilirken 1915’te Ermenilere yapılanlara soykırım dememek imkânsız" sözlerini değerlendirdi. Bozkır, "Şahsını bağlayacak bir demeç olarak düşünüyorum. Sayın Başbakanımızın danışmanı unvanıyla yapması doğru olmaz, şahsını bağlar. Bir Türk vatandaşı olarak görüşünü açıklamıştır. Tabiatıyla bu görüşler bir Türk vatandaşına yakışmamıştır. Onunla ilgili olarak da belki kendisi de tekrar değerlendirme imkanı bulacaktır" dedi.

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, Başbakanlık Başdanışmanı Etyen Mahçupyan'ın "Bosna ve Afrika’da yaşananların soykırım olduğu kabul edilirken, 1915’te Ermenilere yapılanlara soykırım dememek imkansızdır" şeklindeki sözlerine sert tepki gösterdi. Yakut, "Başbakanlık Başdanışmanı olan birinin geçmişte Türk Milleti’ne haçlı seferleri düzenleyenlerle aynı şekilde düşünmesi doğru değildir" dedi.

ERMENİ TEZLERİNİ SAVUNMASI ÜZDÜ

Vahdet gazetesine 1915 olaylarının sürekli olarak Türkiye'nin başını ağrıttığını ve dünyanın her tarafında bu konu ile ilgili olarak bilgilendirme girişimlerinin olduğunu söyleyen Yakut, "Dışarıya karşı gerçekleri anlatma mücadelesi verirken, içimizden birilerinin Ermeni tezlerini savunuyor olması beni fevkalade üzmüştür. Türk Devleti’nin tezi ortadadır. Bu konudaki kararı tarihçiler versin diyoruz. Bizim tarihimizde utanacak taraf yoktur. Hesap vermeyecek hiç bir dönemimiz yoktur" diye konuştu.

SOYKIRIM YOK İHANET VAR

1915'te olanların aslında herkes tarafından bilindiğini belirten Yakut, şöyle devam etti: "Ermeniler vatandaşı oldukları Osmanlı'ya karşı, dış güçlerle birlikte hareket etmişlerdir. Tabiri caizse arkadan vurmuşlardır. Dış güçlerle işbirliği yapmışlardır. Bunun üzerine de tehcir edilmişlerdir. Bunun soykırım ile ilgisi yoktur. 1915 olaylarına soykırım diyenler bellidir. Geçmişte Türk Milleti’ne karşı haçlı seferleri düzenleyenler, tarihe ve arşivlere bakmadan siyasi bir karar vererek soykırım diyorlar."

MAHÇUPYAN'IN İDDİASI KABUL EDİLEMEZ

Yakut, "Böyle bir konu hakkında siyasallaştırmadan karar verilmelidir. Tarihi gerçekler ve arşivler ortaya konularak karar verilmelidir. Tarihçiler karar vermelidir. Biz buna hazırız. Etyen Mahçupyan'ın söylediklerini kabul etmemiz mümkün değildir. Konumu itibarı ile Türkiye'nin tezlerini ve tarihi gerçekleri bilmesi gerekir" diye konuştu.

ekran-resmi-2015-04-16-10.27.28.png