BIST 10.151
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.397,33
HABER /  GÜNCEL

İşçilerin PKKlıyız demesi yetti

Sakarya'da Diyarbakır'dan gelen fındık işçileriyle vatandaşlar arasında kavga çıktı.

Abone ol

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde bir parkta, güneydoğulu fındık işçileriyle, ilçe gençleri arasında yaşanan tartışma, terör örgütü kavgasına dönüşünce, ilçede 3 saati aşkın gerginlik yaşandı. İddiaya göre kavga, işçilerin "PKK'lıyız" demesiyle alevlendi.

Olayı haber alan bini aşkın kişi, Akyazı Emniyet Müdürlüğü önünde toplanarak terör örgütü aleyhinde sloganlar attı. İçeri girmek isteyen kalabalığı güvenlik güçleri engelledi. Gerginliğin sürmesi üzerine Sakarya Valisi Nuri Okutan olay yerine geldi.

Dağılmayan kalabalığa hitaben konuşan Vali Okutan, herkesi sakin olmaya çağırarak, '' Tepkinizi buraya toplanarak gösterdiniz. Bunun daha da ileri gitmesi devlete tepki anlamına gelir. Ben sizden sakin bir şekilde dağılmanızı rica ediyorum. Öfkelendiğiniz çocuklar devletin elinde. Hukuken ne gerekiyorsa büyük devlet onu yerine getirecektir. Siz de aynı hatayı işlemeyin'' dedi. 

Emniyet Müdürlüğü önünde bekleyen ve protestolarını sürdüren kalabalık grup, polis ve jandarma ekiplerinin müdahalesiyle dağıldı. Gözaltına alınan 4 kişi daha sonra Sakarya Emniyet Müdürlüğüne getirildi.