BIST 10.428
DOLAR 32,20
EURO 34,93
ALTIN 2.410,09
HABER /  GÜNCEL

İşçiler Taksimi istiyor, hükümet olmaz diyor!

Taksim için işçilerin çabası sürüyor. Taksim'i 1 Mayıs için işçilere vermeyen hükümete protestolar devam ediyor...

Abone ol

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Bursa Şubeler Platformu üyeleri, Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamalarına açılmamasını protesto etti.

KESK Bursa Şubeler Platformu dönem sözcüsü Şenel Pehlivan, Fomara Meydanı'nda toplanan grup adına yaptığı açıklamada, dünyanın her yerinde büyük kentlerdeki önemli meydanların 1 Mayıs gösterilerinin vazgeçilmez yerleri olduğunu söyledi.

İstanbul Taksim Meydanı'nın da bunlardan biri olduğunu ifade eden Pehlivan, ''Taksim Meydanı 1 Mayıs meydanıdır. Burayı emekçilere kapatmak her şeyden önce emekçilerin ödedikleri bedellere, döktükleri gözyaşı ve çektikleri acılara yönelik saygısızlıktır'' dedi.

Pehlivan, tüm emekçilerin 1 Mayısta Taksim'de buluşmak istediğini belirterek, ''1 Mayısta, bayram gününde Taksim'e çıkmak en demokratik, en meşru hakkımızdır. İstanbul Valiliğinin bir başka konfederasyonun talebini geri çevirmiş olması Taksim'in emekçilere kapalı olduğu anlamına gelmez. Bayram kutlamaları 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında değerlendirilemez'' diye konuştu.

Tüm sendikaları, siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini siyasi çevreleri ve emekçileri 1 Mayısta Taksim'e davet eden Pehlivan, ''KESK üyelerinin bu yıl iş, aş, barış için 1 Mayısta Taksim'de olacağını'' kaydetti.

Grup, daha sonra olaysız dağıldı.