BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,04
ALTIN 2.470,76
HABER /  DÜNYA

Hillary Clintondan Iraklılara söz

Irak'ın başkenti Bağdat'a bu sabah beklenmedik ziyarette bulunan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Iraklılara güvenlik sözü verdi.

Abone ol

Bağdat'taki Amerikan Büyükelçiliğinde Iraklı sivil toplum örgütü üyelerini kabul eden Clinton, ''Sizlere daha güvenli bir ülkeye sahip olma imkanı verebilmek için çok, çok çalışmaya devam edeceğiz. Birliklerimizin çekilmesi sırasında Irak hükümeti ve Irak silahlı kuvvetleriyle çok yakın çalışacağız'' dedi.

Iraklılara birlik çağrısında bulunan Clinton, ''Irak'ın bütünlüğünden daha önemli bir şey yok. Irak'ın iç meselelerini nasıl çözeceğinizi size söyleyecek değiliz, buna sizler karar vereceksiniz'' diye konuştu.

Clinton, Iraklıların mezheplere göre güvenlik kuvvetlerine değil de ''güçlü Irak güvenlik kuvvetlerine'' destek verdiğinden emin olmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Göreve geldiğinden beri ilk kez Irak'ı ziyaret eden Clinton, Irak'taki çok uluslu gücün Amerikalı komutanı Orgeneral Ray Odierno ile görüştü. Clinton, dün ve önceki gün kanlı saldırıların düzenlendiği bir dönemdeki ziyareti sırasında, BM Genel Sekreteri'nin Irak özel temsilcisi Staffan de Mistura ile de bir araya geldi.

Clinton'ın Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Başbakan Nuri El Maliki ve Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile de görüşmesi bekleniyor.