BIST 10.677
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.442,58
HABER /  POLİTİKA

İşçi sesini böyle duyurdu!

Erdoğan konuşurken salonda bir işçi bağırdı. Bakın sonra neler oldu!

Abone ol

Türk-İş Genel Kurulu protesto gösterisine sahne oldu. Daimi kadroya alınmadığını öne süren bir işçi Erdoğan konuşurken salonda bağırdı. 
Başbakan Erdoğan'a sorununu anlatmak istediğini belirten İsa Çakmak adlı işçi, Erdoğan'ın talimatı üzerine korumalar tarafından oturduğu yerden alınarak Başbakan'ın yanına götürüldü.

PROTESTOCU BÜROKRATLARI SUÇLADI

Daha sonra Başbakan Erdoğan'ın bu kişiyle bir süre görüşerek sorununu dinlediği öğrenildi. TCDD Genel Müdürlüğü'nde geçici işçi olarak çalışan Çakmak'ın, Başbakan Erdoğan'a, geçici işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili çalışmanın dışında tutulduğunu, kendisinin de aralarında bulunduğu bir grup işçinin kadroya alınmasının ''bürokratlarca engellendiğini'' ileri sürdüğü ifade edildi.

SORUN ERDOĞAN'A AKTARILDI

Erdoğan'ın Çakmak ile görüşmesi sırasında yanlarında bulunan Demiryol-İş Sendikası Genel Başkanı Ergun Atalay, AA muhabirinin konuya ilişkin sorusu üzerine, Çakmak'ın da aralarında bulunduğu işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili bir sorun olmadığını, bu konudaki gecikmenin yürütülen çalışmalardan kaynaklandığını, bu bilgiyi Başbakan Erdoğan'a da aktardıklarını söyledi.

Türk-İş üyelerine MEB'in Şura Salonu'nda hitap eden Erdoğan hükümetin icraatlarını anlattı. Atılan adımlarda işçilere danışma sözü verdi. İşte Erdoğann'ın konuşması:

"Asgari ücret gönlümüzden geçen rakam değil İyileşme zaman içinde gerçekleşecek

Bugün Ankara'da işçinin dostu bir hükümet var. Bugün Ankara'da işçinin arasından gelen Başbakan var.

Asgare geçim indirimi uygulaması 1 Ocak 2008'de başlayacak. Son 5 yılda istihdam edilen kişi sayısı 2.4 milyon dolar. İşsizlik oranları istediğimiz seviyede değil. Ancak çalışmalarımız devam ediyor.

Türkiye'de her iki çalışma 1 emekli düşüyor. SSK emekli aylığını yüzde 113 artırdık. Memur aylığını yüzde 90 artırdık. Bunları yeterli görmüyoruz.

18 yaş altındaki herkes sağlık hizmetinden faydalanacak.

Sivil Anayasa taslağını eleştirenlerin bazıları taslağın kapağını bile kaldırmadı. Taslağı okursalar uzmanlarına sorsalar onlar da destekleyecek.

Hükümet attığı her adımda işçinin önerisini dinleyecek. İşçi olarak çalıştığımda sendikal faaliyet içindeydim.

IMF'ye kalan borç 7.2 milyar dolar. IMF'ye atıp tutanların hepsi IMF'yle masaya oturdu. Dün AB müktesebatını imzalayanlar bugün karşı. Lütfen samimi olun.

İnancına güvenmeyen inanç hürriyetinden korkar düşüncesine güvenmeyen düşünce hürriyetinden korkar.

Türkiye sınır ötesi operasyonda Dünya kamuoyunun nezdinde haklı bir konuma gelmiştir.

KKTC ile ilgili attığımız adımlarla övünüyoruz. Kişi başına milli gelir Kıbrıs'ta 4500 dolar iken şimdi 12 bin dolar. Suriye KKTC'ye feribot seferleri düzenliyor.

İktidara geldiğimizde gayri safi milli hasıla 181 milyar dolardı 2007 sonunda 489 milyar dolara ulaşacak.

Toplanan vergilerin yüzde 84'ü faize gidiyordu. Şimdi yüzde 33'ü faize gidiyor. Reel faiz şu anda yüzde 8 civarındadır. Bir zamanlar yüzde 60'lardaydı. "