BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İşaret dili unutulmayacak

Özürlüler Müdürlüğü işaret dilinin yaşatılmasına katkıda bulunuyor.

Abone ol

Özürlüler Müdürlüğü, düzenlediği Türk İşaret Dili eğitimleri ile işitme engellilerin rehabilitasyonu sahasında var olan bir boşluğu doldururken aynı zamanda günümüzde unutulmaya yüz tutan Türk İşaret Dilinin yaşatılmasına da katkıda bulunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) tüm özür gruplarına yönelik sosyal organizasyon ve rehabilitasyon çalışmalarını sürdürüyor. İşitme engelliler için yaşamsal öneme sahip olan işaret dili eğitimlerine başlayan Özürlüler Müdürlüğü ilk etapta 40 kişiye Türk İşaret Dili’ni öğretecek. İsteyen herkesin ücretsiz olarak katılabileceği eğitimler Özürlüler Müdürlüğü’nün Tophane’de bulunan merkez binasında düzenlenecek. Pazartesi-Çarşamba ve Salı-Perşembe günleri olmak üzere iki grup halinde yapılacak olan eğitimler 18.00–21.00 saatleri arasında devam edecek.

Toplumun özürlüyle, özürlünün de toplumla sağlıklı iletişim kurabilmesi için yürüttüğü çalışmalar doğrultusunda “Türk İşaret Dili” eğitimleri başlatan Özürlüler Müdürlüğü çalışmayla aynı zamanda, 16. yüzyılda dünyanın en gelişmiş görsel dili olan ancak günümüzde unutulmaya yüz tutan Türk İşaret Dili’nin yeniden zenginleştirilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Son Teknolojiyle Donatılmış Stüdyo Kuruldu.
Görsel bir dil olan Türk İşaret Dili’nin daha hızlı ve doğru anlatılabilmesi için kamera, ışık, televizyon ve kurgu gibi son teknolojiyle donatılmış bir de stüdyo kuran İSÖM, burada yapılacak kısa film ve program gösterimleriyle işitme engelli bireylerin topluma daha kolay uyum sağlamasını amaçlıyor. İSÖM’ün bu amaç doğrultusunda açtığı kurslardan bu alana ilgi duyan herkes ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

Başvuru İçin

TEL: (0212) 449 96 12 – 13