BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  EKONOMİ

İş dünyasından pakete destek

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, demokratikleşme paketine ilişkin konuştu.

Abone ol

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, demokratikleşme paketine destek vererek, daha çok demokrasinin, daha çok zenginlik demek olduğunu söyledi.

Tüm Türkiye’nin nefeslerini tutarak izlediği Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı demokratikleşme paketine destek büyüyor. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Başbakan Erdoğan’ın canlı yayında açıkladığı demokratikleşme paketine destek verdiklerini söyledi. Olpak, yaptığı yazılı açıklamada, “MÜSİAD olarak her platformda demokratikleşmeye önem verdiğimizin altını çizdik. Her zaman ve her zeminde daha özgürlükçü bir demokrasiye ihtiyacımız olduğunu belirttik. Ekonomideki hedeflerimize ulaşırken de demokratikleşme sürecinde atılacak her türlü adımın faydalarını göreceğimize inandığımızı söyledik. Ne kadar demokrasi, o kadar zenginlik diye düşünüyoruz. Hükumetimiz bu paket ile birlikte ülkemizin yıllardır sorun teşkil eden konularının üzerine cesaretle gidebildiğini görüyoruz. Elbette bu bir süreç. Sayın başbakanımız da zaten bunu ifade ettiler.’’ dedi.

’’DEMOKRASİYE BAĞLILIK DAHA DA ARTACAK’’

Toplumdaki demokrasiye bağlılığının ileri ki günlerde daha da artacağını ifade eden Olpak, ’’Toplumumuzun ilerleyen dönemlerde demokrasiye olan bağlılığının daha da artacağını düşünerek pakette yeralan Eğitim Dili, Klavye, Seçim Sistemi, Kılık Kıyafet, Köy İsimleri v.b konularla ilgili de zamanla toplumsal mutabakatın ve taleplerin bu alanlardaki özgürlükleri kapsayıcı hale geleceğini söyleyebiliriz. Bu aşamada bize düşen, Türkiye’yi prangalarından kurtaracak, sadece ekonomik kalkınma bakımından değil, bütüncül bir gelişmenin yolunu açacak demokratik değişimin arkasında durmaktır. MÜSİAD olarak, Demokratikleşme Paketi’nin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyor, Türkiye’yi, her vatandaşının eşit ve özgür bireyler olarak huzur içinde yaşadığı, din, dil, ırk, siyasal görüş, yaşam biçimi ayrımı yapılmayan, huzur içinde bir ülke ve toplum olma yolunda ilerleten her adımın arkasında olduğumuzu tekrar ifade ediyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.