BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Pakete bir destek de odalardan

Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı tarihi demokratikleşme paketine bir destek de odalardan geldi. TOBB’tan yapılan açıklamada, paketin olumlu bi...

Abone ol

Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı tarihi demokratikleşme paketine bir destek de odalardan geldi. TOBB’tan yapılan açıklamada, paketin olumlu bir adım olduğu, yeni anayasa ile taçlandırılması gerektiği açıklandı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi’ne ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklanan maddelerin toplumun talep ettiği ve ihtiyaç duyduğu alanları kapsaması bakımından önemli bir adım olduğunun bildirildiği açıklamada, paketin Türkiye’de demokrasi kültürünün yerleşmesi ve kurumsallaşmasına destek olacağı ifade edilerek, “Bizce en az bunlar kadar önemli olan bir husus da Sayın Başbakan’ın ifade ettiği şekilde bunların ne ilk ne de son olacağıdır. TOBB olarak her zaman şunu vurguladık, kaliteli demokrasi ve güçlü ekonomi birbirlerinin tamamlayıcısı ve mütemmim cüzüdür. Dolayısıyla Türkiye’nin daha kaliteli demokrasiye ulaşma yolunda çalışmaya devam etmesi, daha güçlü ekonomiye ulaşma çabamıza destek olacaktır. Demokratikleşme hamlemizi yeni bir Anayasa ile de taçlandırmakta da büyük fayda görüyoruz. Böylece bu reform hamlesinin devam etmesinin ve ülkemizde yerleşmesinin kurumsal altyapısı tamamlanmış olacaktır” denildi.

’’ZAMAN ÇİZELGESİNİN AÇIKLANMASI ÖNEMLİ’’
Bu maddelerin hayata geçirilmesine yönelik bir zaman çizelgesinin açıklanmasının da toplumsal destek açısından önemli olduğunun vurgulandığı açıklamada, “Rekabet içinde olduğumuz ülkeler küresel iktisadi kriz ile meşgul iken, ekonomi ve demokrasi için gerçekleştirilecek reformlar milletimizin daha huzurlu ve zengin olmasını, ülkemizin ise ilk 10 büyük ekonomi içine girmesini sağlayacaktır. Açıklanan demokrasi paketinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı bir adım olmasını temenni ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.
(İHA)