BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Çelik'ten cemevi açıklaması

Demokratikleşme paketinde cemevleriyle ilgili düzenleme yer almadı. Konuyla ilgili AK Partili Hüseyin Çelik konuştu.

Abone ol

AK Parti'li Hüseyin Çelik, paketle ilgili gelen eleştirilere "(Cemevleri) Onunla ilgili bir çalışma var. O konuda da son nokta konmuş değil. Demokratikleşme de devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Pakette Alevilerle ilgili sadece Nevşehir Üniversitesi'nin Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi olarak değiştirilmesi düzenlemesi bulunuyor. Pakette cemevleriyle ilgili düzenleme de beklentiler arasındaydı. AK Parti kurmayları Alevilerle ilgili ayrı bir açılım sözkonusu olacağını, önümüzdeki günlerde bununla ilgili bir çalışma grubu oluşturulabileceğini belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın açıkladığı 'Demokratikleşme Paketi'ne ilişkin TRT Haber'e konuk olarak soruları yanıtladı.

Alevilerin beklentileri konusunda özel bir çalışma yaptıklarını ifade eden Çelik, "Anayasa ile ilgili olarak sayın Başbakan'ın yaptığı yine yeni bir çağrıdır. İlk defa yapılmış bir çağrı değildir. Daha önce yapılmış olan bir çağrının tekrar edilmesidir. Bugün muhalefet derse ki biz bu 59 madde üzerinde dört parti uzlaştı. Dört parti aşağı yukarı Türkiye'nin yüzde 90'nından fazla ediyor. Buyrun beraber yapalım. Biz buna varız. Türkiye'nin bir Anayasaya şidetle ihtiyacı var" dedi.

Çelik, Cemevleriyle ilgili bir çalışmanın olduğunu, bu konuda da son nokta konmadığını belirtti.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da, "Bu paket ilk değil, son da olmayacaktır. Alevi açılımı konusundaki çalışmalar devam etmektedir. Bu konu daha sonra kamuoyuna açıklanacaktır. Paket son değildir, yenileri gelecektir" dedi.