BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

İranlılar ABDye meydan okuyor

ABD ve İran arasında nükleer gerilim sürerken Tebriz halkı tehditlere aldırmadan yaşantısını sürdürüyor.

Abone ol

İran'ın asla bir Irak olmadığını vurgulayan halk, "İsrail'in nükleer silahları var, Avrupa'nın da silahları var ama ABD bunlara bir şey söylemeyip Müslümanları tehdit ediyor" görüşünü savunuyor.

Kapalı çarşıda ünlü İran halılarını satan esnaf, işlerinin gayet iyi olduğunu belirterek Amerikanın savaş tehditlerinin yaşantılarını etkilemediğini ifade etti. Esnaftan Daver Rejivof, Amerika'nın ağzına ne gelirse söylediğini, onun İran'a yaptığı baskılardan korkmadıklarını, hayatlarına devam ettiklerini söyledi. 3 oğlu da Amerika'da yaşayan İbrahim Kasım hiç kimseye düşmanlıklarının olmadığını, ABD'nin söylediklerinin aksine hiçbir şey yapamayacağını dile getirerek "ABD'nin yaptığı yalnızca siyasettir. Amerika dünyayı kontrol etmeye çalışıyor, bütün mesele budur. Amerika Guantanamo üssündeki tutuklulara işkence ediyor. Burada böyle bir şey olmaz. Amerika başka milletlerin kanlarını emip kendi milletine veriyor" dedi.

Celil Agah da İbrahim Kasım'ın sözlerini destekleyerek Amerika'nın kendilerine hiçbir şey yapamayacağını tekrarladı. ABD'nin şeytan olduğunu söyleyen başka bir esnaf eğer ABD kendilerine saldırırsa devrim lideri Ayetullah Humeyni'nin rehberliğinde milyonlarca yiğidin savaşa hazır olduğunu vurguladı. Esnaf, "Biz petrolü ve hiçbir şeyi Amerikalılara vermeyiz. Türkiyelilere ve Azerilere veririz. Amerika nükleer silahları olan İsrail'e ve diğer ülkelere bir şey söyleyemiyor ama Müslümanlara söylüyor. Bizim bombamız yoktur. Savaş olursa biz savaşa hazırız. İran'ı boşaltmayacağız, ABD'nin savaşına sonuna kadar karşı çıkacağız" diye konuştu.

"İran'ın asla bir Irak olmadığına" dikkat çeken kuru yemişçi esnafı, enerji santrali kurmanın İran'ın da hakkı olduğunu belirterek Amerika'nın ülkelerine asla savaş açamayacağını anlattı.

Şehirde seyyar döviz bürosu olarak çalışan ve en çok Amerikan dolarını İran riyaliyle değiştiren satıcılar da savaş olması halinde kendilerini en iyi şekilde savunacaklarını ve ABD'lileri ülkelerine sokmayacaklarını belirttiler.