BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.439,00
HABER /  GÜNCEL

İranlı yetkiliye mesaj verildi

İran'dan Türkiye'ye yönelik yapılan sert açıklamalardan rahatsızlık duyan Ankara, tepkisini İranlı konuğu bildirdi.

Abone ol

Ankara'da temaslarda bulunan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Kamu Diplomasisi Merkezi Başkanı Ramin Mehmanperest'e Türk tarafı, ''İranlı üst düzey yetkililer tarafından son dönemde yapılan açıklamalardan duyulan rahatsızlığı'' iletti.

Mehmanperest bugün Dışişleri Bakanlığında önce Bakanlık Sözcüsü Selçuk Ünal ile görüştü ardından Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru ile çalışma yemeğinde bir araya geldi. Mehmanperest, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ömer Önhon ile de kısa bir görüşme yaptı.

Edinilen bilgiye göre, görüşmelerde Mehmanperest'e İranlı üst düzey yetkililerin son dönemdeki açıklamalarından duyulan rahatsızlık iletildi.

Mehmanperest'in Türkiye ziyaretinin iki ay önce kararlaştırıldığı belirtildi. İranlı yetkilinin temaslarının, son dönemde İran tarafından yapılan açıklamaların ardından Türkiye'de oluşan görüntüyü düzeltme çabası olarak değerlendiriliyor.

Görüşmelerde ayrıca ikili ilişkilerde kamu diplomasisi boyutunun ele alındığı, Suriye ve Arap Baharı gibi ortak konuların görüşüldüğü öğrenildi.

Mehmanperest, Türkiye ziyareti kapsamında geçtiğimiz günlerde Erzurum'a gitmişti. Mehmanperest, İran başkonsolosluklarının bulunduğu Trabzon ve İstanbul'a da gidecek ve Konya'ya özel bir ziyaret gerçekleştirecek.

İranlı sözcü, Ankara'daki temasları kapsamında Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı ve TRT yetkililerini de ziyaret etti.