BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.442,01
HABER /  POLİTİKA

BDP il binasında böcek çıktı iddiası!

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, il binasından böcek çıktığı iddia edildi.

Abone ol
Başbakan Erdoğan'ın dinlendiğini açıklamasının ardından başlayan tartışmalar büyüyor. Ardarda ben de dinlendim açıklamalarına bu kez BDP' katıldı. Sebahat Tuncel, il binalarında böcek bulunduğunu açıklarken, Ankara'da özellikle bürokratların dedektörlerle kendi odalarında arama yaptırdığı belirtiliyor.

Barış ve Demokrasi Partisi İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, partisinin il binasında bulunan dinleme cihazıyla ilgili emniyeti suçladı. Dinleme cihazının il binasına yapılan polis baskını sırasında yerleştirildiğini iddia eden Tuncel, cihazı TBMM'ye götüreceğini söyledi.
 
Sebahat Tuncel, dinleme cihazının, BDP il binasındaki kütüphane salonunda prizin arkasına özel olarak takılmış bulunduğunu öne sürdü. 
 
Tuncel, "birkaç gündür 'Başbakan'ın evinde böcek bulunmuş' konuları konuşuluyor. Bu ülkede Başbakan bile dinleniyorsa, kanunsuz uygulamaların geldiği düzeyi siz düşünün. Herkes birbirine dinliyor." diye konuştu. 

BAŞKAN AÇIKLADI 

Erdoğan'ın açıklamasının ardından dinlendiğini açıklayan bir diğer isim ise Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz oldu. Başkan Yılmaz, 1'er yıl arayla 2 kez odasında cihaz bulunduğunu söyledi. Masasının altında böcek bulunduğunu söyleyen Yılmaz şöyle konuştu:

Bize söylenen dinleme cihazının çok profesyonel olmadığı yönünde. Ama hangisi profesyonel, hangisi değil bunu ben bilemem. Bunlar maalesef tam gelişmemiş demokrasilerde olan şeyler. İnşallah bunları ülkemiz atlatacaktır. Başbakanı bile dinlediklerine göre bizi dinlememeleri mümkün değil. Burada şunu söylemek gerekiyor; ben Alaaddin Yılmaz olsam, beni kimse dinlemez. Sırf belediye başkanı olduğum için dinliyorlar. Benim ne konuştuğumu, ne yapmak istediğimi merak eden insanlar var. Halbuki bana sormuş olsalar ben herşeyi kendilerine açıkca söylerim. Ama belki bunu gizlice öğrenmek istiyorlar. Bu olay 1 sene önce civarında oldu"

DANIŞTAY'DAN DA BÖCEK ÇIKTI! 

Danıştay üyesi Zeki Yiğit’in makam odasında, Şubat ayında temizlik sırasında masanın altından düşecen cihazın, yasa dışı dinlemelerde kullanılan bir tür böcek olduğu açıklanmıştı. Böcek olayanın Danıştay yetkililerine haber verilmesi üzerine konuyla ilgili tutanak tutulmuş ve olay Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yansıtılmıştı.