BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İranlı tırnakçıların lüks otel sefası

Konya'da adres sorup, para bozdurmak istedikleri esnaftan tırnakçılıkla para çalan İran uyruklu 4 kişi, lüks bir otelde kalırken yakalandı.

Abone ol

Konya'nın Meram ilçesi Azerbaycan Caddesi'nde meydana geldi. İstanbul'dan kiraladıkları lüks otomobille şehir şehir dolaşan Parvin M. (39), Sajad Azadi A. (32) ve yanlarındaki 2 çocuk hırdavatçı dükkânının önünde durdu.

Erkek tırnakçı Sajad Azadi A., adres sormak bahanesiyle hırdavatçı Halil Akcan'ın yanına yaklaştı. Akcan'a elindeki yabancı paraları göstererek alıp alamayacağını sordu. Akcan, alamayacağını söyleyince arabadaki kadın tırnakçı Parvin M. hırdavatçıya elindeki 5 YTL'yi göstererek "En büyük Türk parası bu mu?" diye sordu. Akcan, kadına yardım etmek amacıyla cüzdanından 100 YTL çıkartarak, İranlı kadına göstermek istedi. A., Akcan'ın elindeki 100 YTL'lik banknotu hızla alarak elindeki paralarla karıştırdıktan sonra fark ettirmeden hırdavatçıya geri verdi. Hırsızların arabalarına binerek oradan hızla uzaklaşmalarından şüphelenen Akcan, elindeki paralara baktı ve 100 YTL'sinin olmadığını gördü. Akcan'ın ihbarı üzerine olay yerine gelen Konya Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri şüphelilerin peşine düştü. Ekipler, hırsızlık şebekesini lüks bir otelde kalırken yakaladı.

Şüpheliler, sağlık kontrolü için Konya Numune Hastanesi'ne getirildikten sonra adliyeye çıkartıldı. Şüphelilerin yanında bulunan 2 çocuk ise geçici olarak koruma altına alındı. Çocuklar, işlemleri tamamlandıktan sonra İran'a teslim edilecekler. Emniyet kaynakları, şüphelilerin başka illerde de benzer yöntemlerle suça karıştıklarını bildirdi.