BIST 9.931
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99
HABER /  GÜNCEL

İranlı Bakan Suriye için yarın Türkiye'ye geliyor

İRAN Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, yarın Türkiye'ye sürpriz bir ziyaret gerçekleştirecek. Zarif'in Ankara'daki gündemi Suriye olacak.

Abone ol

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, yarın Türkiye'ye gelecek. Zarif, İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek.

Görüşmelerin ana gündemi Suriye olacak. Cenevre'deki Suriye görüşmeleri, Rusya'nın çekilmeye başlamasının ardından Suriye'deki durum ele alınacak. Başbakan Davutoğlu'nun son Tahran ziyaretinde mutabık kalınan konular da gözden geçirilecek.Terörle mücadelede işbirliği, Suriyede yeni yönetimde temsil eşitliği gibi başlıklarda görüş alışverişinde bulunulacak.

"BÖLGESEL VE ULUSLARARASI GELİŞMELER ELE ALINACAK"

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif 19 Mart 2016 tarihinde ülkemizi ziyaret edecektir. Dışişleri Bakanı Zarif, Sayın Bakanımız’la gerçekleştirilecek görüşmelerin ardından Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız tarafından kabul edilecektir" denildi. Açıklamada, "Ziyaret sırasında yapılacak görüşmelerde, ikili ilişkilerimizin gündeminde yer alan konular ile güncel bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alınması öngörülmektedir" ifadesi kullanıldı. İki hafta önce Başbakan Ahmet Davutoğlu İran'a gitmiş ve görüşmelerde bulunmuştu.