BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.441,04
HABER /  GÜNCEL

İran'ın dini lideri Hamaney'den Batı gençliğine: Önyargılardan arının

Ayetullah Ali Hamaney Avrupa ve Kuzey Amerika gençliğine hitaben yazdığı mektupta Batı'nın kendi çıkarları için İslam'a ve Müslümanlara yönelik nefret duygusunu yaymaya çalıştığını ifade etti.

Abone ol

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney Avrupa ve Kuzey Amerika gençliğine hitaben yazdığı mektupta Batı'nın, kendi çıkarları için İslam'a ve Müslümanlara yönelik nefret duygusunu yaymaya çalıştığını ifade etti.

"Avrupa ve Kuzey Amerika gençliğine" başlığını taşıyan ve internette yayımlanan mektupta Hamaney, Batı gençliğini daha enerjik bir şekilde gerçeğin peşine düşmeye çağırdı.

"Fransa'daki son olaylar ve diğer bazı Batı ülkelerindeki benzer olayların ardından, sizlere doğrudan hitap etmem gerektiğine karar verdim" diyen Ayetullah Ali Hamaney, "Sovyetler Birliği'nin dağılmasından bu yana, bu yüce dini korkunç bir düşman yerine koymak için pek çok şey yapıldı" dedi.

Batı gençliğini, bütün bunları sorgulamaya ve önyargılı görüşleri kabullenmek yerine, İslamiyeti kendi başlarına incelemeye çağıran Hamaney, "İslamiyetin doğru ve tarafsız bir şekilde anlaşılabilmesi için Kur'an gibi temel kaynaklara başvurulması gerektiğini" vurguladı.

Hamaney mektubunu "İslam'ın özünü önyargılardan arınmış bir şekilde anlama fırsatını kaçırmayın. Sizin sorumluluk bilinciniz sayesinde gelecek nesiller içinden geçtiğimiz bu günleri ve Batı-İslam dünyası ilişkilerini daharahat bir vicdanla ele alabilir" diyerek tamamladı.

İran yönetimi, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun binasına düzenlenen kanlı saldırıları kınamıştı. Bununla birlikte, derginin geçen hafta Muhammed Peygamber'in yeni bir karikatürünü yayımlaması da İran tarafından "hakaret ve kışkırtma amaçlı" diye niteleyerek kınanmıştı.