BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.307,17
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ı karşılama töreninde şok uygulama

Somali'deki Türk heyetine bombalı saldırıdan saatler önce Etiyopya'ya inen Erdoğan için böyle hazırlık yapılmıştı.

Abone ol

Karşılama öncesinde bando ve tören kıtasının, Etiyopya Başbakanlık koruma ekiplerince aranması dikkat çekti.

Cumhurbakanı Erdoğan'ın ziyaret edeceği Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk heyetinin kaldığı otele bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı şok etkisi yarattı.

SALDIRI İSTİHBARATI MI ALINDI?

İşte bu patlamadan yaklaşık 3 saat önce hemen yanı başındaki ülke Etiyopya'da bulunan Erdoğan için ultra güvenlik önlemi alınmıştı. Bando takımı personelinde üst araması yapılması "saldırı olabileceği' yönünde istihbarat mı alındı?" sorusunu akıllara getirdi. etiyopya.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn tarafından resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Addis Ababa Milli Sarayı'ndaki törene gelişinde Desalegn, kapıda karşıladı. Erdoğan ve Desalegn'in tören alanındaki yerlerine geçmesinin ardından, iki ülke milli marşları çalındı. Tören kıtasını denetleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Desalegn ile baş başa görüşmeye geçti.

Erdoğan ve Desalegn, baş başa görüşmenin ardından heyetler arası görüşmelere başkanlık edecek ve ortak basın toplantısı düzenleyecek.

HEYETTE KİMLER VAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bilim, Teknoloji ve Sanayii Bakanı Fikri Işık, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ile AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Yasin Aktay ve Mehmet Muş eşlik etti.

BANDO TAKIMI ARANDI

Öte yandan karşılama öncesinde bando ve tören kıtası, Etiyopya Başbakanlık koruma ekiplerince arandı ve kıtanın törende taşıyacağı silahlar kontrol edildi.

erdogan.20150122140137.jpg

bando.jpg