BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.439,52
HABER /  POLİTİKA

Başbakan'dan Somali saldırısı açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu Davos'ta Somali'de Eş Şebap'ın sorumluluğunu üstlendiği saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu Davos'ta, Somali'de Türk heyetini hedefleyen ve Eş Şebap'ın sorumluluğunu üstlendiği saldırıya ilişkin flaş açıklamalar yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Davos'ta gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Davutoğlu, bölgede yürütülen politikalardan asla vazgeçmeyeceklerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Etiyopya'da açıkladığı paralel yapının kapanan okullarının yenisinin açılacağı şeklindeki açıklaması ile ilgili ise bu çalışmanın uzun zamandan beri yürütüldüğünü söyledi.

SOMALİ SALDIRISI

Davutoğlu, Somali saldırısına ilikin "Biraz önce büyükelçi ile görüştüm. Somali güvenlik riski bakımından riski yüksek bir bölge. Heyetimizi doğrudan hedef alıp almadığı konusunda incelemeler devam ediyor. Biz 2002'de Somali'ye daha zor şartlarda gittik bugün de gitmeye devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız da o yönde bir karar almıştır. Bizim ahlaki ve ekonomik alan kararımızdan dönmeyiz. Araştırmalar devam ediyor. İnşallah Cumhurbaşkanımız da sağ salim gidip geri dönecektir." dedi.

İşte Davutoğlu'nun Davos'taki o açıklamaları:

MERKEZ BANKASI KARARI

Erdem Başçı ile Davos'ta görüşmedim. Toplantıdan çıkarken merhabalaştık. Tabiki de görüşeceğiz. Merkez Bankası böyle kritik dönemlerde aldığı kararlar ile öyle yada böyle tartışılır. Biz de faizlerin daha fazla inmesini faydalı görürüz. Ben bu düşme terndinin devam edeceğine inanıyorum. Önümüzdeki haftalarda, aylarda bu düşüşün hızlı bir şekilde olacağına yönelik kanaatlerimiz var. Ben genel trendin olumlu olduğu kanaatindeyim. Türk ekonomisi ile ilgili görüşler olumlu yönde. Ben hem Davos'ta hem de İngiltere'de kimle konuştuysam aksi bir görüş belirtilmedi.

YÜCE DİVAN

Bu AK parti grubunun gücünü göstermiştir. Ben ve arkadaşlarım hiçbir şekilde yönlendirme yapmamışızdır. Burada fire söz konusu olmamıştır. Şahsi kanaatleri ile oy kullanmıştır arkadaşlarımız. Hiçbir kimsenin tereddütü olmasın Ak Parti de temel konularda çelişki olmaz. Hiç kimse Ak Parti üzerinden spekülasyon hareketlerine girmesin.

PARALEL YAPI OKULLARI

Bu çalışma yeni bir çalışma değil. Türkiye'nin tm çalışmalarını koordine edecek bir çalışma bu. Aynen Yunus Emre vakıfları gibi bir çalışma. Biz yurtdışındaki eğitim çalışmalarını tek çatı altına alıyoruz. Bu çalışmayı belli bir noktaya getirdik.