BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.512,46
HABER /  GÜNCEL

İran'dan dikkat çeken Afrin açıklaması! PYD'nin asıl amacı...

İRAN 'ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Yüksek Askeri Danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, Türkiye'nin terör koridorunu kırmak amacıyla başlattığı Afrin operasyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Safevi, terör örgütü PYD'nin Akdeniz'e açılmak için Afrin'i işgal ettiğini söyledi.

Abone ol

İRAN 'ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Yüksek Askeri Danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, Suriye'nin milli egemenliğini ihlal ederek Akdeniz'e açılmak için Afrin'i işgal ettiğini söyledi.

İran'ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Yüksek Askeri Danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, Türkiye'nin Afrin operasyonunu değerlendirerek, terör örgütü YPG'nin Suriye'nin milli egemenliğini ihlal ederek Akdeniz'e açılmak için Afrin'i "işgal" ettiğini söyledi.

EGEMENLİĞİN İHLALİDİR: İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, Türkiye'nin terör örgütü PKK-YPG'ye karşı Afrin'de sürdürdüğü Zeytin Dalı operasyonuna ilişkin basın mensuplarının sorusunu yanıtlayan Tümgeneral Safevi, "ABD'nin yeni yıldaki ana stratejisinin bölgedeki çatışma alanlarını korumak" olduğunu ileri sürdü.

PYD AFRİN'İ AKDENİZ'E İNMEK İÇİN İŞGAL ETTİ

Safevi, "ABD, 30 bin kişilik bir güç oluşturup Türkiye'nin güneyiyle Irak'ta Kürtler için otonom bir bölge kurmak istiyor. Diğer taraftan Kürtler bunun kalıcı olması için Akdeniz'e ulaşmaya ihtiyaçlarının olduğunu biliyor ve bu yüzden Afrin'i işgal ettiler.

TÜRKİYE'NİN SURİYE'DE BULUNMASI HUKUKA AYKIRI

Kürtlerin bu hamlesi Suriye'nin milli egemenliğinin ihlaldir. Bize göre Türkiye ve ABD'nin de Suriye topraklarında bulunması hukuka aykırıdır. Suriye ordusu ve devleti buna tahammül etmeyecek " iddiasında bulundu.

Macar oyuncudan Türk askerlerine Afrin mesajı!

Afrin operasyonunda yakalanan teröristlerin akıbeti belli oldu