BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İran'dan Arınç'ın o sözlerine yalanlama

İran Dışişleri Bakanlığı, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç tarafından yapılan suçlamaları reddetti

Abone ol

İran Dışişleri Bakanlığı, Şemdinli saldırısı için PKK mensuplarının İran topraklarından Türkiye'ye sızdığına yönelik Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından yapılan ifadelerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Bakanlık sözcüsü Ramin Mihmanperest, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç tarafından yapılan suçlamaları reddederek, bu tip ifadelerin kullanılmasının Türkiye'nin iç sorunlarının çözümüne yardımcı olmayacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, konuşmasında İran'ı suçlayarak "Şimdi de Şemdinli'deki olayların Kuzey Irak'tan değil İran tarafından sızan teröristlerin gerçekleştirdiği görülüyor" ifadesini kullanmıştı.

ARINÇ'A BİR DE SURİYE TEPKİSİ

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İran'ın Suriye politikasını ve Şam yönetimine verdiği desteği eleştiren Arınç'ın sözlerine de tepki gösterdi.

Mihmanperest, "Suriye konusunda Müslüman komşumuz Türkiye ile görüş ayrılığı yaşasak da bu ihtilaf, ayrıştırıcı ifadele kullanılmasına neden olmamalıdır" diye konuştu.

İranlı Sözcü, "Sayın Bülent Arınç'ın sözleri, İslam Dünyası'nın menfaatine olmayan, istenilmeyen bir sürece yardımcı olabilir ve bölgeyi mezhepsel ve etnik çatışmalara sürükleyebilir" dedi.

Arınç İran için "İran Suriye'yi destekliyor. Yönetim olarak Esed'in yaptıklarını görmezden geliyor. 20 bin katledilmiş insan onların gözünde adeta bir suçlu. İran'ın açık desteğini görünce sukut-u hayale uğradım" ifadesini kullanmıştı.