BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,80
ALTIN 2.435,33
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP MYK'dan terör bildirisi

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantı sürerken, CHP MYK adına bir bildiri yayımlandı.

Abone ol

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından yayımlanan bildiride, ''CHP, Türkiye'de terörün sona erdirilerek toplumumuzun huzur ve güvenliğe kavuşturulması yolundaki mücadelesini yılmadan, kararlılıkla sürdürecektir'' denildi.

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantı sürerken, CHP MYK adına bir bildiri yayımlandı.

Bildiride, CHP'nin Türkiye'de terörün sona erdirilerek toplumun huzur ve güvenliğe kavuşturulması yolundaki mücadelesini yılmadan ve kararlılıkla sürdüreceği vurgusu yapılırken, CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün'ün teröristler tarafından kaçırılması ile de sorunun yeni bir aşamaya taşındığı ifade edildi.

''Bu eylem, parlamenter demokrasimizi, onun temel organı olan, halkımızın iradesini temsil eden TBMM'yi ve o iradeyi sorunlarımızın çözümü için tek yol olarak gösteren CHP'yi hedef alan bir meydan okumadır'' görüşüne yer verilen açıklamada, ''Bu pervasız saldırı, CHP'nin ve tüm toplumumuzun terörle mücadelesine sadece güç katacak ve kararlılığımızı pekiştirecektir'' ifadeleri kullanıldı.

HÜKÜMET GÖREVİNİ YAPMALIDIR

Konunun siyasi yönü ve anlamının toplum tarafından en iyi şekilde değerlendirileceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Ancak hemen belirtelim ki burada öncelik insani kaygılar olup, hükümete düşen ilk görev milletvekilimiz Hüseyin Aygün'ü bir an önce sağlıklı bir şekilde özgürlüğüne kavuşturmaktır. Hükümet görevini yapmalıdır. Milletvekillerimizden oluşan bir heyetimiz de bölgede olup, CHP gelişmeleri yakından izlemektedir.

Terör odakları, ilk kez bir milletvekilini kaçırarak eylemlerinde yeni bir cephe açmışlardır. Ülke içinde en son Şemdinli ve Foça'daki terör saldırıları, Irak ve Suriye'deki gelişmeler ve uluslararası tasarımlar, Kürt meselesini istismar eden terörün nitelik ve nicelik değiştirmekte olduğunu ortaya koymaktadır. Terör, artık her zamankinden daha kapsamlı bir şekilde ülkemizin iç ve dış güvenliğini tehdit etmeye başlamıştır.

Öte yandan, bölgedeki gelişmeler ve Suriye'nin geleceğine yönelik tasarımlar dikkate alındığında siyasal iktidarın bu gelişmelerin arkasında kaldığı ve bunları yönlendirmek yerine akıntı içinde sürüklendiğini esefle görmekteyiz. Bu olumsuz gidişatın mutlaka durdurulması ulusal güvenliğimiz, birlik ve bütünlüğümüz için şarttır. Daha önce ortaya koyduğumuz gerekçelerle, CHP TBMM'nin olağanüstü toplanabilmesi için bir kez daha tüm milletvekillerimizi genel kurulda görev başına çağırmaktadır.

TBMM'nin toplanmasının teröristlerin amaçlarına hizmet edeceği usanç ve utanç verici safsata ve bağnazlığına hükümet ve yandaşları derhal son vermelidir. Zira halkımız artık sözde kalan birlik ve beraberlik çağrıları duymak değil, TBMM'de fiilen sergilenen birlik ve dayanışmayı görmek, teröre karşı etkin, sürdürülebilir toplumsal bir mutabakat ve strateji oluşturulmasını istemektedir.''