BIST 10.219
DOLAR 32,22
EURO 34,74
ALTIN 2.448,99
HABER /  DÜNYA

Gay hakları tartışması büyüyor

Almanya’da koalisyon hükümeti eşcinsel hakları üzerine çıkan bir tartışma nedeniyle birbirine girdi. Anayasa Mahkemesi, geçen hafta gay çiftlere heteroseksüel çiftlerle aynı vergi kolaylıklarının sağlanmasına karar verdi

Abone ol

Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in partisi Hıristiyan Demokrat Birliği (CDU) geleneksel olarak eşcinsel çiftlere vergi kolaylığı sağlanmasına karşı çıkıyor. Fakat parti içerisinde Aile Bakanı Kristina Schröder’in başını çektiği 13 kişilik bir grup, “Eşcinsel çiftler de beraber olma iradesi gösteriyor, muhafazakar değerlerle yaşıyorlar” diyerek kararı destekledi. Fakat koalisyondaki muhafazakar sesler bu açıklamaya sert yanıt verdi. Ekonomi Bakanı Wolfgang Schaeuble “Vergi yasalarını değiştirmek için acil bir neden göremiyorum” dedi.

Koalisyon ortağı Hıristiyan Sosyal Birliği (CSU) eşcinsel birlikteliklerle heteroseksüel çiftlerin evliliklerinin aynı olmadığını söyleyerek karara karşı çıktı. Sessizliğini koruyan Merkel’in sözcüsü, “Şansölye henüz sahaya inmiyor” demekle yetindi. Almanya eşcinsel evliliğe izin vermiyor ancak birlikte yaşama sözleşmelerini tanıyor.