BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Uganda askeri helikopterleri kayboldu

Kaybolan helikopterler Kenya’da mola vermesi beklenen dört helikopter arasındaydı ancak Kenya’ya sadece bir helikopter iniş yaptı.

Abone ol

Kaybolan iki Uganda askeri helikopteri için Kenya’da arama çalışmaları devam ediyor.

Kaybolan helikopterler Kenya’da mola vermesi beklenen dört helikopter arasındaydı ancak Kenya’ya sadece bir helikopter iniş yaptı.

Kenya savunma bakanlığından bir sözcü BBC’ye bir helikopterin pilotunun kendileriyle Kenya Dağı’ndan iletişime geçtiğini açıkladı.

Kaybolan askeri helikopterler Somali’deki Afrika Birliği güçlerine katılmak üzere yola çıkmış askeri birliklerin parçası olduğu bildirildi.

Kenya Savunma Bakanlığı sözcüsü Bogita Ongeri BBC’ye savunma yetkilileriyle iletişime geçen pilotun kullandığı helikopterin güvenli olarak iniş yapabildiği ya da kaza yaptığı konusunda bilgi olmadığını söyledi.

Ongeri, Kenya ordusunun havadan ve karadan kurtarma çalışmaları başlattığı ancak, operasyonun kötü hava koşullarından olumsuz etkilendiğini de ekledi.

Helikopterlerde kaç kişinin olduğu konusunda da henüz bir bilgi yok.

Uganda ordu sözcüsü Felix Kulayigye Reuters haber ajansına “Aramalar devam ediyor, tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz ama araştırıyoruz” dedi.

Uganda birlikleri Somali’de El Kaide’ye bağlı olduğunu açıklayan İslamcı El Şebab örgütüne karşı savaşan Afrika Birliği güçlerinin bir parçası.

Gelen haberlere göre Afrika Birliği bu ayın sonlarına doğru El Şebab örgütüne karşı “şiddetli bir hücum” gerçekleştirmeye hazırlanıyor.