BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,17
ALTIN 2.474,73
HABER /  GÜNCEL

İranda muhalif gazete kapatıldı

İran’da, Ahmedinejad karşıtı yayınlarıyla tanınan Tahran-ı Emruz gazetesi kapatıldı. Emruz karara tepkili.

Abone ol İran’da, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad karşıtı yayınlarıyla tanınan Tahran-ı Emruz (Bugünün Tahran’ı) gazetesi kapatıldı.

Basın Denetleme Kurulu’ndan yapılan açıklamada, gazetenin "gerekli hukuki koşulları taşımadığı için yayınının durdurulduğu" bildirildi. Tahran Savcılığı da "gerek yazılı gerekse fotoğraflı yayınlarıyla Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’a hakaret ettiği" gerekçesiyle gazetenin genel yayın yönetmenini ifade vermek üzere savcılığa çağırdı.

Günlük olarak yayımlanan Tahran-ı Emruz gazetesi, Cumhurbaşkanı Ahmedinejad karşıtı bir yayın politikası izliyor. Ahmedinejad’ın gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanı seçimlerinde muhtemel rakiplerinden olan Tahran Belediye Başkanı Muhammed Bager Galibaf’a yakınlığıyla bilinen gazete, Ahmedinejad hükümetine yönelttiği sert eleştirilerle dikkat çekiyordu.
Mahmud Ahmedinejad’ın cumhurbaşkanı seçilmesinin üçüncü yıldönümünde geniş bir dosya yayımlayan gazete, Ahmedinejad’ı kıyasıya eleştirmişti.
Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın Ağustos 2005’te göreve gelmesinden sonra, özellikle reformcu gazetelere yönelik baskılar artmış, reformcu kesimin önde gelen gazetesi Şark iki kez kapatılmış; Şark’ı hazırlayan ekibin çıkardığı Hammihen’in (Yurttaş) yayın hayatı da fazla sürmemişti.