BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.403,32
HABER /  DÜNYA

İranda kadın karakolu

İran'da, sadece kadın polislerin görev yaptığı karakollar kurulacak.

Abone ol

Kadınlara yönelik son dönemde baskıların arttığı İran'da, sadece kadın polislerin görev yaptığı karakollar kurulacak.

Tehran Emrouz (Bugün) gazetesinin haberine göre, Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı Kevser kadın polis eğitim merkezi yetkilisi Feriba Şayegan, 900 kadın polisin eğitim görerek merkezden mezun olduğunu ve emniyet müdürlüğünün çeşitli birimlerinde görev aldığını söyledi.

Kadınların emniyet güçlerinde aktif görevler almaya başladığını belirten Şayegan, emniyette çalışan kadın polis sayısının daha da artacağını ve ileride sadece kadın polisin görev yaptığı "kadın karakolları" kurulacağını bildirdi.

Ülkenin güneyindeki Meşhed kentinde, pilot uygulama amaçlı kurulan iki kadın karakolu bulunduğunu belirten Şayegan, bu karakolları önce Tahran'da daha sonra da diğer kentlerde yaygınlaştıracaklarını kaydetti.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ahmed Muhammedifer de "şeriat kuralları çerçevesinde güvenlik hizmetlerinde kadınlardan yararlanmak zorunda olduklarını" belirtti.

Gezici ahlak polisi ekipleri arasında çok sayıda kadın olduğunu belirten Muhammedifer, son dönemde kadın polis sayısını artırmanın "kaçınılmaz hale geldiğini" söyledi.