BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,65
ALTIN 2.395,48
HABER /  EKONOMİ

Dünya devine TÜRK CEO

Dünya devi Coca Cola'nın zirvesine bir Türk oturuyor. O isim açıklandı... İşte zirvedeki Türk...

Abone ol İNTERNETHABER

Dünya devi Coca Cola'nın tepesine Muhtar Kent getiriliyor. Kent, 1 Temmuz 2008 itibariyle Coca Cola'nın CEO'su olacak

DÜNYANIN EN DEĞERLİ MARKASI 

Dünyanın en büyük alkolsüz içecek üreticisi ve pazarlayıcısı olan Coca-Cola, 15 farklı kategoride 409 markaya sahip. Dünyada binin üzerinde fabrikada üretim yapıyor. Coca-Cola 70 milyar dolar ile dünyanın en değerli markası. 
...

Coca-Cola Co'dan yapılan açıklamada, 1 Temmuz 2008'den itibaren şirketin üst yöneticiliğini Muhtar Kent'in yürüteceği bildirildi.
 
Şu an üst yöneticilik görevini yürüten Neville Isdell'in ise Nisan 2009'daki yıllık hissedarlar toplantısına kadar şirketin yönetim kurulu başkanı olarak görevini sürdüreceği belirtildi.

VELİAHT İLAN ETMİŞTİ

Muhtar Kent, 2004 yılında Coca Cola'nın başına geçen Neville Isdell tarafından veliahtı olarak ilan edilmişti. Geçen yıl Coca- Cola International'ın başına getiren Muhtar Kent'in, yakında en tepeye çıkacağına kesin gözüyle bakılıyordu.


Zirveye giden yol

Muhtar Kent, Coca-Cola'daki çalışma hayatına 1978'de Atlanta'da başladı. 1985'e kadar değişik ülkelerde pazarlama ve operasyon birimlerinde çalışan Kent, aynı yıl Türkiye ve Orta Asya Bölgesi Genel Müdürü oldu. 1989-1995 döneminde 23 ülkeden sorumlu olarak merkezi Viyana'da bulunan Doğu ve Orta Avrupa Bölüm Başkanlığı ve Coca-Cola International Başkan Yardımcılığı yaptı.

1995-1998 döneminde Coca-Cola Amatil Avrupa Genel Müdürlüğü görevini üstlendi. 1998-2005 yılları arasında Efes İçecek Grup Başkanlığı'na gelen Kent, görevde bulunduğu sürede Adriyatik'ten Çin'e kadar birçok ülkede Coca-Cola ve bira fabrikalarının kurulmasına liderlik etti. Bu süre içinde Coca-Cola İçecek'te de yönetim kurulu üyesi olarak çalıştı.

İngiltere Hull Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu olan Muhtar Kent'in ayrıca London City Üniversitesi'nden idari ilimler yüksek lisansı bulunuyor. Defne Kent ile evli olan Muhtar Kent, iki çocuk babası.

KONTES ZEYTİN YAĞI

Coca-Cola International'ın başına geçen Muhtar Kent bir zeytinyağı üreticisi. Kent'in Ayvalık'ta Kent Çiftliği'nde 7 bine yakın zeytin ağacı var. Bu ağaçlardan elde ettiği zeytinlerden organik zeytinyağı üreten Kent, ürününü Kontes adıyla Avrupa'daki lüks otel ve restoranlara satıyor. Kontes ise Kent'in eşine seslendiği isim.