BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İran Irak sınırına asker gönderdi sınır kapıları kapatıldı sıcak gelişmeler

IRAK sınırında son dakika gelişmeler yaşanıyor. Irak'taki tartışmalı referanduma karşı çıkan ve çeşitli yaptırımlara giden İran harekete geçti. İran Irak sınırına asker gönderdi. Ortadoğu büyük bir savaşın eşiğinde.

Abone ol

Reuters haber ajansına konuşan bir Kürt yetkili, İran'ın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile olan sınırına tank ve mühimmat yığdığını iddia etti.

Tatbikat nedeniyle Perwezhan ve Başmak sınır kapılarının kapatıldığı belirtildi. Tatbikata İran Kara Kuvvetleri, topçu birlikleri, insansız hava araçları (İHA) ve helikopterler katılıyor.

TATBİKATA HAŞDİ ŞABİ DE KATILIYOR

İran ordusu, tatbikatın ilk aşamasını 25 Eylül’de Irak'ta yapılan bağımsızlık referandumundan 1 gün önce düzenlemişti. Bugün başlayan tatbikata ise Şii Heşdi Şabi güçleri de katıldı.İran askerleri, referandumdan önce Kırmaşan’ın Kasr-ı Şirin bölgesi ile Urmiye’nin Merivan ve Şino kentlerinde tatbikat düzenlemişti.

IRAK GENELKURMAY SÖZCÜSÜ AÇIKLAMIŞTI

Irak Genelkurmay Sözcüsü, 2 gün önce yaptığın açıklamada, güçlerinin yakın zamanda Irak Ordusu’yla sınırda ortak tatbikat düzenleyeceğini söylemişti.

IRAK VE İRAN'DAN İLK DEFA ORTAK TATBİKAT

İran ve Irak ilk defa ortak askeri tatbikat düzenliyor. Tahran yönetimi, Bağdat gibi referanduma karşı olduğunu açıklamıştı.İran, referanduma, yasalara aykırı olduğu ve bölgedeki asayişi bozacağı düşüncesiyle karşı çıkıyor.


SINIRLAR KAPATILDI
 
Bugün İran askerlerinin tatbikatı nedeniyle sınır kapatıldı. Sınırın geçici olarak kapatıldığını belirtildi. Turistlerin geçişi ticari geçişler devam ediyor.