BIST 10.463
DOLAR 32,40
EURO 35,26
ALTIN 2.436,34
HABER /  DÜNYA

İran-Hamas ittifakı

İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki, Filistin'e siyasi ve mali destekte bulunacaklarını söyledi.

Abone ol

İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki, ''Filistin halkını korumanın görevleri ve diplomasilerinin ayrılmaz bir parçası olduğunu'' söyledi.

Başkent Tahran'da dün başlayan ''3. Uluslararası Kudüs ve Filistin Halkına Destek Konferansı''nda, Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal ile görüşen Mutteki, Batılı ülkelerin, Filistin halkının iradesini ve Hamas'ın seçim zaferini kabul etmeleri, Filistin halkının tercihine de saygı göstermeleri gerektiğini belirtti.

Amerika ve İsrail'in hedefinin ''Filistin halkın seçtiği hükümeti iş başına getirmemek'' olduğuna işaret eden Mutteki, ''Filistin halkının korumak bizim görevimiz, bu aynı zamanda İran'ın diplomasisinin de ayrılmaz bir parçasıdır'' dedi.

''İran İslam Cumhuriyeti Filistin hükümetini mali açıdan sonuna kadar destekleyecek'' diyen Mutteki, ''İslam ülkelerinin hep birlikte Filistin hükümetini mali ve siyasi açıdan desteklemesinin düşmanların planlarını alt üst edeceğini'' kaydetti.

HALİD MEŞAL

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal de görüşmede, İran'ın
nükleer teknolojiyi elde etmesi ve nükleer ülkeler arasına girmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İran'ın Filistin'e yaptığı yardımı çok önemsediklerinin altını çizen Meşal, ''İran'ın Filistin halkını desteklemesi, diğer Arap ve İslam ülkelerini bize yardıma teşvik ediyor'' diye konuştu.

Halid Meşal, Filistin'de yeni kurulan Hamas hükümetinin başarısız olması için içte ve dışta birçok grubun hükümet aleyhine çalıştığına işaret ederek, bu grupların asla hedeflerine ulaşamayacaklarını kaydetti.