BIST 10.557
DOLAR 32,17
EURO 35,12
ALTIN 2.427,79
HABER /  DÜNYA

Türk bayrağını yaktılar

300 kadar Ermeni kökenli Yunan Atina'da Türk karşıtı gösteri yürüyüşü yaptı ve Türk bayrağını yaktı.

Abone ol

Yaklaşık 300 kadar Ermeni kökenli Yunan, 1. Dünya Savaşı sırasında yapıldığı öne sürülen sözde Ermeni soykırımının 91. yıldönümü nedeniyle Atina'da Türk karşıtı gösteri yürüyüşü yaptı. Gösteriye katılan bir grubun Türk bayrağı yakması neticesinde polis duruma müdahale etti.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde 1. Dünya Savaşı sırasında Ermenilere
yönelik yapıldığı iddia edilen sözde Ermeni soykırımının 91. yıldönümü
sebebiyle Atina'da toplanan 300 kadar Ermeni kökenli Yunan, Türk
karşıtı yürüyüş düzenledi. Ermenistan bayrağı taşıyan grup, Türk karşıtı sloganlar atarak yürüyüşünü sürdürürken, gruba dahil olan göstericilerden bazıları, Türk Büyükelçiliği'ne protesto mesajı göndermek istedi. Yürüyüşü düzenleyen organizatörler, bu girişimin elçilik tarafından engellendiğini bildirdi.
Mesajın içeriğinde, Ankara'nın 1915-1917 tarihleri arasında yapıldığı iddia edilen sözde Ermeni soykırımını kabul etmemeyi sürdürdüğü takdirde, büyük bir istekle beklenen Avrupa kapısının kapalı kalacağı ifade ediliyor. Öte
yandan sakin bir şekilde başlayan gösteriler, protestoya katılan bir grubun Türk bayrağı yakmasıyla bir anda karıştı. Olay üzerine polisin duruma müdahale ettiği bildirilirken, elçilik binasındaki güvenlik önlemlerinin de arttırıldığı belirtildi.