BIST 9.682
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.425,21
HABER /  GÜNCEL

İran gazı keserse bu 3 ülke yandı

ABD'nin bu konuda hazırladığı raporda Türkiye'nin de ismi geçiyor.

Abone ol

İran'dan doğal gaz sevkiyatının azalması halinde, bunun uluslararası doğalgaz arzına etkisinin sınırlı olacağı, ancak kötü etkilenecek ülkelerin Türkiye, Ermenistan ve Azerbaycan olacağı savunuldu.

Bu tespit, Amerikan yönetiminin isteği üzerine Amerikan Enerji Enformasyon İdaresi tarafından hazırlanan raporda yer aldı.

İRAN DOĞALGAZI AMBARGO KAPSAMINA GİREBİLİR

Amerikan Kongresi, İran'a yönelik yaptırımları genişletme, petrolün ardından doğalgaz satışına da ambargo uygulama konusunda çalışıyor.

Amerikan yönetimi, bu amaçla Amerikan Enerji Enformasyon İdaresi'nden bir rapor hazırlamasını istedi.

Reuters ajansı tarafından bir kopyası ele geçirilen raporda, İran'dan doğalgaz akışının azalması halinde, doğabilecek sonuçlar irdeleniyor.

GLOBAL DÜZEYDE SORUN OLMAZ AMA..

Rapora göre, doğalgaz tüketimi daha çok bölgesel olduğu için, global düzeyde ciddi bir sorun yaşanmayacak.

3 ÜLKEYİ ETKİLEYECEK

Ancak doğalgazının önemli bir bölümünü İran'dan karşılayan Türkiye ile Azerbaycan'ın güneyi ve Ermenistan üzerindeki etkisi büyük olacak.

Rapora göre, İran doğalgazının kesilmesi halinde Türk sanayisinin, elektrik üretiminin olumsuz etkilenmesi, evlerde ısınma sorunu yaşanması bekleniyor.

AB 15 EKİMDE BU KONUYU GÖRÜŞECEK

Avrupa Birliği dışişleri bakanlarının da, 15 Ekim'de yapılacak toplantılarında, İran'dan doğalgaz ithalatının yasaklanması konusunu görüşmesi planlanıyor.