BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Irak'ta yeni işkence skandalı

Avustralya SBS televizyonu Irak'ta bulunan ABD kontrolündeki Ebu Garib hapishanesinde yapılan işkence fotoğraflarını ilk kez yayınladı.

Abone ol


Fotoğrafların daha önce hiçbir yerde yayınlanmadığı belirtildi.

Fotoğraflardan birinde bir kişinin boğazı kesilmiş, diğerinde bir kişinin başında büyük yaralar var, üçüncüsünün üzerinde dışkılar bulunuyor.
Görüntülerde hiçbir Amerikan askeri görülmüyor. SBS televizyonu, fotoğraflarla ilgili olarak "Bu görüntülerle Ebu Garib'de daha yaygın ve şiddetli işkencelerin olduğu açığa çıkıyor. Bunlar arasında intihar, işkence ve tecavüzler bulunuyor. Bu fotoğraflardan anladığımız kadarıyla 2004'te Ebu Garib'de çok daha kötü işkenceler ve tecavüzler gerçekleşmiş" dedi.

Avustralya SBS televizyonu, bugün saat 20.30'da (TSİ 11.30) "Dateline" adlı programda yayınlayacağı yeni fotoğrafların televizyonda yer almasını önlemek için ABD'nin girişimlerde bulunduğunu ve bunun bir hukuk savaşı başlatacağını duyurdu.

Televizyon kanalı, yayınlanacak fotoğraflar arasında Amerikan basınına sızan, ABD Kongre üyelerine özel olarak gösterilen ve yayınlanmamasına karar verilen orijinal Ebu Garib fotoğraflarının bulunduğunu kaydederek "Kongre üyeleri bu fotoğraflardan şok olmuşlar ve dehşet içinde kalmışlar" ifadesini kullandı.
SBS televizyonunun Ebu Garib hapishanesinde 2004'te gerçekleştirilen 40 veya daha fazla işkenceyle ilgili yeni fotoğraf ve videolar yayınlayacağı bildirildi.