BIST 10.088
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.406,47
HABER /  DÜNYA

Irakta mini PKK ülkesi

Terör örgütüne Irak'ta yer verilmiş. İşte 'kurtarılmış' bölgenin sınırları..

Abone ol

Mesud Barzani liderliğindeki KDP ve Celal Talabani liderliğindeki KYB'nin "Desteklemiyoruz" dediği PKK'nın, bölgenin en büyük bu iki Kürt grubunun denetimindeki İran ve Türkiye sınırındaki dağlık bölgede 160 köyü fiili olarak yönettiği ortaya çıktı.

PKK'nın "Med Savunma Bölgesi" adı altında "Kurtarılmış Bölge" oluşturması, örgütün İran'daki ayağı olan PJAK'ın üst düzey yöneticilerinden Burhan Cevanmerd'ın yaptığı açıklamalar üzerine ortaya çıktı.

Baztab" isimli internet sitesinde yer alan habere göre, Cevanmerd, İran sınırında yer alan Talabani güçlerinin denetimindeki Kaladiza kesiminden Türkiye sınırındaki Zaho- Duhok sınırına kadar uzanan yüzlerce kilometrelik dağlık alanda denetimin kendilerinde olduğunu söyledi.

Söz konusu sınır şeridinde yer alan dağlık bölgedeki 160 köyün denetiminin kendilerinde olduğunu da savunan Cevanmerd, buraya idari ve yargısal hizmet götürdüklerini öne sürdü.

Terör örgütünün bu köylerde silahlı gücüne dayanarak kendi kurallarını uygulayıp, adaleti de buna göre sağladığı iddia edildi.