BIST 10.079
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.407,12
HABER /  POLİTİKA

AK Partinin kurmay heyeti

AK Parti yönetiminde boşalan genel başkan yardımcılıklarına atama yapıldı.

Abone ol

AK Parti yönetiminde geçen hafta boşalan genel başkan yardımcılıklarına atama yapıldı. AKP lideri Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı’na getirilen Hayati Yazıcı ve Nazım Ekren’in yerine iki isim getirdi. Teşkilat Başkanlığı’na Haluk İpek, Ekonomik İşler Başkanlığı’na ise Şaban Dişli getirildi. Dişli’den boşalan Dışilişkiler Başkanlığı’na ise Egemen Bağış atandı.

MYK, dün Erdoğan’ın başkanlığında 4.5 saat süren toplantı yaptı. Bakan olan Yazıcı ve Erken, MYK toplantısına katılarak veda etti. Toplantının ardından yazılı açıklama yapılarak, MYK’daki görev dağılımı duyuruldu. Parti yönetimi şöyle oluştu:

Komisyon başkanlığı

MYK’da, TBMM’deki 17 ihtisas komisyon başkanlığı için değerlendirme de yapıldı. 22 Temmuz seçimlerinden önce partiye katılan Zafer Üskül’ün İnsan Hakları Komisyonu, Ahmet İyimaya’nın Adalet Komisyonu, Mehmet Sağlam’ın Milli Eğitim Komisyonu’na getirilmeleri bekleniyor. AKP yönetimi, başkanların seçimi TBMM’deki komisyonlarda yapılacağı için isimleri açıklamadı. Geçen dönem komisyon başkanlığı yapan Yaşar Yakış, Vahit Kirişçi, Sait Açba ve Cevdet Erdöl’ün yine aynı görevlere getirilmesi bekleniyor.

GÖREV DAĞILIMI

Dengir Mir Mehmet Fırat (Siyasi İşler Başkanı), Haluk İpek (Teşkilat Başkanı), Necati Çetinkaya (Seçim İşleri Başkanı), Edibe Sözen (Medya-Tanıtım Başkanı), Egemen Bağış (Dış İlişkiler), Nükhet Hotar Göksel (Sosyal İşler Başkanı), Hüseyin Tanrıverdi (Yerel Yönetimler Başkanı), Şaban Dişli (Ekonomi İşleri Başkanı), Şükrü Ayalan (Halkla İlişkiler Başkanı), Bülent Gedikli (Mali ve İdari İşler Başkanı), Reha Denemeç (Ar-Ge Başkanı), İdris Naim Şahin (Genel Sekreter)