BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.387,40
HABER /  GÜNCEL

Çarşıda kanlı hesaplaşma

Beşiktaş'ın ünlü taraftar grubu liderlerinden Ferdi Arslan öldürüldü.

Abone ol

Beşiktaş taraftar grubunun önde gelen isimlerinden Ferdi Arslan (27), daha önceden tartıştığı kişiler tarafından silahla öldürüldü. Arslan'ın yanında bulunan arkadaşı Turgay Kösedağ da kolundan yaralandı.

Beşiktaş Abbasağa Mahallesi'nde dün akşam meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti. Beşiktaş Çarşı Grubu'nun önde gelenlerinden olduğu öğrenilen Ferdi Arslan, Beşiktaş Çarşı Grubu'ndan olduğu öğrenilen 40 yaşlarındaki Alpay Ketenci'yle geçtiğimiz günlerde bir restaurantta tartıştı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda, çevredekilerin araya girmesiyle kavga büyümeden durduruldu.

İddialara göre Alpay Ketenci, Ferdi Arslan'ın bir arkadaşını dövdü. Bunu duyan Arslan, dün akşam Ketenci'yi arayarak, "Arkadaşımı dövmüşsün. Gel görüşelim. Aramızdaki olayı çözelim" dedi.

Bunun üzerine Ketenci yanına aldığı 3 arkadaşıyla birlikte Ferdi Arslan'la buluşmak için Abbasağa Mahallesi'ne geldi. Ketenci ve yanında bulunanlardan biri silahlarını çıkararak Ferdi Arslan ve arkadaşı Turgay Kösedağ'a kurşun yağdırmaya başladı.

Arslan çevreden yetişen vatandaşlar tarafından Nişantaşı'nda bulunan özel bir hastaneye kaldırılırken, kolundan yaralanan arkadaşı Turgay Kösedağ ise Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kafasına kurşun isabet eden Ferdi Arslan, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Aslan'ın cesedi sabah saatlerinde sacvının incelemesinde sonra otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Aslan'ın cesedinin hastane morgundan çıkarılmasını bekleyen Çarşı Grubu'ndan arkadaşları gözyaşlarını tutamadı.

Çarşı içi hesaplaşma iddiası

Bu arada Beşiktaş'ın Çarşı Grubu'na ait iki arkadaş grup arasındaki bu ölümlü kavganın bir rant kavgası olduğu iddia edildi. Bilindiği gibi Turkcell Süper Lig'in ilk haftasında BJK İnönü Stadı'nda oynanan Beşiktaş - Konyaspor maçının hemen öncesinde kulüpte göreve getirilen Sinan Engin hakkında tribünlerde bu atamaya tepki gösteren pankartlar açılmıştı. Çarşı Grubu'nun bulunduğu kapalı tribünde, ''Çarşı Sinan Engin'e karşı'', ''Ya 2004 hesabını ver, ya da huzur ver'' ve ''Ne imparatorlar olsun, ne krallar olsun, Sağlam olsun, kaçıncı olursa olsun'' yazılı pankartlar açılmıştı.

Büyük tartışmaya neden olan bu tepkinin ardından Çarşı Grubu'nun lideri olduğu bilinen ve bir spor gazetesinde köşe yazan Alen Markaryan, pankartı açan ve buna tepki gösteren arkadaşlarıyla birlikte BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde Sinan Engin ile bir araya gelmişlerdi. Alen, orada yaptığı açıklamada bir iletişimsizlik olduğunu belirtmiş ve böyle bir şeyin bir daha olmayacağını dile getirmişti.