BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.437,25
HABER /  GÜNCEL

Irak'ta alıkonulan Türkler'e ne olacak?

Vizeleri olmadığı gerçekseiyle Suudi Arabistan'a gitmek isteyen yüzlerce Türk iki gündür Irak'ta bekletiliyor...

Abone ol

Irak üzerinden hac mevsiminde çalışmak üzere Suudi Arabistan'a gitmekte olan ve Irak güvenlik güçlerince Salahaddin ile Babil'de alıkonulan yaklaşık bin Türk, Türkiye sınırına geri götürülüyor. Kalan Türklerin ise Pazar gününe kadar resmi işlemler nedeniyle bu illerde kalacakları öğrenildi.

İslam Kalkınma Bankası’nın organizasyonu ile kasap olarak kutsal topraklara giden Türk hacı adayı kafilesi, Irak vize kanuna muhalefet gerekçesiyle geri gönderiliyor.

İKİ GÜNDÜR POLİS NOKTASINDALAR

Karayoluyla Suudi Arabistan’a giden bin 500 Türk vatandaşı, vizeleri olmadığı gerekçesiyle iki günden beri Bağdat yolu üzerindeki polis kontrol noktasında bekletiliyordu. Kafile dün gece gruplar halinde Türkiye sınırına doğru geri gönderilmeye başlandı.

KÖTÜ MUAMMELE GÖRMÜYORUZ

Türk işçiler, Irak güvenlik güçlerinden kötü bir muamele görmediklerini, güçlükle ilerleyebildiklerini, yakıtlarının bitmek üzere olduğunu bildirdi. Irak İçişleri Bakanlığı yetkilileri, dün sabah yaklaşık bin 200 Türk'ün alıkonulduğunu açıklamıştı. Irak merkezi hükümeti, yerel Kürt yönetiminin verdiği vizeyi transit geçişlerde geçersiz sayıyor.

Daha önce kutsal topraklara Suriye üzerinden karayolu ile giden Türk hacı adayları, iki ülke arasındaki kriz sebebiyle bu yıl Irak güzergahını kullanmak zorunda kaldı.