BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.396,06
HABER /  DÜNYA

IRAK’A GİDİYORUM” DİYEREK EVDEN ÇIKTI, 13 GÜNDÜR KAYIP

Adana’dan 7 Nisan günü, “Irak’a çalışmaya gidiyorum” diyerek ayrılan inşaat işçisinden, kimlik ve pasaportunun Bursa’da bulunmasına rağmen 1...

Abone ol

Adana’dan 7 Nisan günü, “Irak’a çalışmaya gidiyorum” diyerek ayrılan inşaat işçisinden, kimlik ve pasaportunun Bursa’da bulunmasına rağmen 13 gündür haber alınamıyor.
Yaklaşık 3 yıldır belirli aralıklarla Irak’ta inşaatlarda sıvacı olarak çalışan 42 yaşındaki 2 çocuk babası Enver Can, 25 Mart’ta Adana’nın merkez Seyhan ilçesi Onur Mahallesi’ndeki evine döndü. Yaklaşık 10 gün ailesi ile zaman geçiren Enver Can, dini nikahlı eşi Cemile Aydemir ve ailesine 7 Nisan’da, “Irak’a çalışmaya gidiyorum” diyerek evden ayrıldı. Bir daha eşinden haber alamayan Cemile Aydemir’i 11 Nisan’da arayan Bursa Emniyeti Müdürlüğünde görevli polis memurları, Enver Can’a ait pasaport ve nüfus cüzdanının bir vatandaş tarafından bulunarak polis merkezine teslim edildiğini bildirdi.
Cemile Aydemir’in eşinin Irak’a gittiğini söylemesi üzerine yapılan incelemede, inşaat işçisinin Irak’a giriş yapmadığı tespit edildi.
Çocuklarına babalarının kaybolduğunu söyleyemeyen Cemile Aydemir, eşinin aktarmalı otobüsle Irak’a gideceğini söyleyerek evden çıktığını belirterek, “Gidiş o gidiş. Ben otogarda eşime bir şey yapmış olmalarından şüpheleniyorum. Bir vatandaş eşimin kimlik ve pasaportunu bularak Bursa Emek Polis Merkezi’ne götürmüş. Beni karakoldan aradılar. Enver Can’ın kim olduğunu sordular. Ben de, ’Eşim oluyor’ dedim. Bana, ’Bursa’ya gelmiş eşin’ dediler. Ben Irak’a gittiğini söyledim. Öyle kaldı. Çocuklarıma, ’Babanız iyidir, korkmayın’ dedim. Öyle avutuyorum çocuklarımı” dedi.
Eşinin bulunmasını isteyen Cemile Aydemir, “Çocuklarım daha küçük. Yetim kalmasınlar. Kim görürse hemen haber versin” diye konuştu.
(İHA)