BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.440,01
HABER /  DÜNYA

AÇILAN KAMYON DAMPERİ OTOYOLDAKİ KÖPRÜYE TAKILDI

İstanbul TEM Otoyolu’nda seyir halindeyken havası boşalan kamyon damperi, aniden kalkarak köprüye takıldı. Damper yol ortasına düşerken, kam...

Abone ol

İstanbul TEM Otoyolu’nda seyir halindeyken havası boşalan kamyon damperi, aniden kalkarak köprüye takıldı. Damper yol ortasına düşerken, kamyon şoförü olayın şokunu yaşadı.
Kaza, Anadolu Yakası’nda TEM Otoyolu’nda gece saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Çamlıca tepesinde inşaatı devam eden caminin yapımındaki hafriyatı Maltepe sahile taşıyan Mustafa Tufanoğlu idaresindeki 34 UV 5404 plakalı kamyonun damperi, dönüş sırasında Ataşehir mevkisinde havası boşalınca aniden yukarı kalktı. Kalkan damperden habersiz yola devam eden sürücü, damperin köprüye çarpmasıyla şok yaşadı. Kamyon olduğu yerde kalırken, kırılan piston kolunun yağı yola aktı. Köprüye çarpan damper, otoyol üzerine düştü.
Arkadan gelen araç sürücüleri zor anlar yaşarken, kaza anını anlatan ve yaşanan kazaya inanamadığını ifade eden sürücü Tufanoğlu, “Ben ne olduğunu anlayamadım. Birden damper açıldı. Daha sonra anladım ki damper köprüye vurdu. Yapacak bir şey yoktu. Elimi dörtlülere attım. Çok korktum” dedi. Tufanoğlu, elektronik sistemin içerisine kaçan suyun şase yaptığını ve bu nedenle kontrolsüz bir şekilde damperin açıldığını sözlerine ekledi.
Olaydan herhangi bir can kaybı yaşanmazken, otoyol trafiği yaklaşık 40 dakika tek şeritten sağlandı.
Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.
(İHA)