BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.307,34
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Atalay'dan ülkücülere sert çıkış

Akil İnsanlar heyetinin Kayseri'deki toplantısında ülkücü bir grubun toplantıya engel olmasını Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay eleştirdi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi Heyetinin dün Kayseri'deki toplantısında yaşananlarla ilgili, "Bundan sonra o tür şeylere müsaade etmeyeceğiz. Valilerimiz, valiliklerimiz daha fazla güvenlik tedbiri alacak ve o tür şeyler asla olmayacak" dedi.

Atalay, Akdeniz, Marmara, Ege, İç Anadolu ve Karadeniz bölgesi akil insanlar heyeti başkanlarıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde (TOBB) düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi akil insanlar heyeti başkanlarının bölgelerinde devam ettikleri çalışmaları sebebiyle katılamadıkları toplantı basına kapalı gerçekleşti.

Toplantının öncesinde değerlendirmelerde bulunan Atalay, akil insanlar heyetinin yaklaşık 10 gündür alanda çalıştıklarını belirterek, bu sürede yapılanları değerlendirmek için buluştuklarını söyledi.

VALİLERE GÜVENLİK UYARISI

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığının akil insanlar heyetlerinin çalışmalarına sadece sekreterya ve lojistik hizmetler vermeye çalıştığını ifade eden Atalay, şöyle konuştu:

"Onlar programlarını kendileri yapıyorlar, kimlerle görüşeceklerine kendileri karar veriyorlar. Biz sadece sekreterya ve lojistik hizmetleri vermeye çalışıyoruz. Bütün valilerimize bir genelge gönderdim. Akil insanlar heyetinin çalışmalarında güvenlik başta olmak üzere gerekli desteğin sağlanması ve vali yardımcılarının görevlendirmesi anlamında. Tabi olabilecek yanlışlıklara, provokatif tavırlara karşı bu arkadaşlarımızın güvenliğini sağlamak da bu illerimizin görevi. Şu ana kadar gözlemlediğimiz çok verimli bir çalışma devam ediyor. Bunu bugün değerlendireceğiz."

ÜLKÜCÜLER AKİLLER TOPLANTISINI BASTI (TIKLAYIN)

Kayseri'deki Akil İnsanlar toplantısına dün akşam Ülkücü bir grubun protestosu damga vurdu. (HABERİ OKU)

38458.jpg


KİMLERİN YAPTIĞINI BİLİYORUZ

Akil insanlar heyetinin çalışmalarına yönelik bir iki yerde provokatif olayın yaşandığını anımsatan Atalay, dün akşam Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi Heyetinin Kayseri'deki toplantısındaki olayla ilgili şunları kaydetti:

"Kayseri'deki toplantıya o ilin ileri gelen sivil toplum kuruluşlarının başkanları davetliydi ama bir grup da davetsiz salona girmiş. Orada birazcık toplantıyı sabote etmişler, bağırmışlar. Maalesef çok edepsizce, terbiyesizce hakaret içeren sözler ifade etmişler. Akil insanlar heyetindeki arkadaşlarımız toplantıya ara vermiş. Sonra onları polis dışarıya aldıktan sonra toplantıya devam edilmiş. Kimlerin yaptığını biliyoruz. Belli bir siyasi parti var. Terörün bitmesinden onlar çok rahatsızlık duyacaklar öyle anlaşılıyor. Akil insanlar heyetinin gittiği illerde de o tür sabote edici politikalar izliyorlar. Bunları yakından takip ediyoruz. Kimler bunların arkasında, kimler organize ediyor hepsini takip ediyoruz."

GERGİNLİK OLMASIN

Atalay, yapacakları toplantıda heyet başkanlarının Kayseri'de yaşananlarla ilgili düşüncelerini ve diğer konulardaki taleplerini dinleyeceklerini dile getirerek, toplantıda ayrıca akil insanlar heyetinin çalışmalarını kolaylaştırıcı başka neler yapılabileceğinin de konuşulacağını söyledi.

Akil insanlar heyetinin Türkiye'nin yetişmiş, birikimli insanları olduğunu ifade eden Beşir Atalay, heyette yer alanların ülkenin geleceğiyle ilgili büyük bir fedakarlıkta bulunduğunu vurguladı.

Toplumda farklı görüşlerin olabileceğini, akil insanların yürüttükleri toplantıların da bu kapsamda yapıldığını belirten Atalay, "Farklı düşüncesi olan da söylesin, herkes birbiriyle iletişime girsin. Belki bunların bazıları cevaplanabilir. Akil insanlar heyetinin bir görevi de bölgelerde vatandaşlar arasındaki algıyı taşımak. Tabi burada gerginlik, gereksiz bağırmalar olmasın. Dün Kayseri'de olan şey bir kaba kuvvet, bir salon şiddeti, adeta bir terör estirmek, bağırarak toplantıyı sabote etmek. Yoksa herkes düşüncesini söylesin. Bundan sonra o tür şeylere müsaade etmeyeceğiz. Valilerimiz, valiliklerimiz daha fazla güvenlik tedbiri alacak ve o tür şeyler asla olmayacak" dedi.

AKİLLER BİR AY SONRA ERDOĞAN'LA GÖRÜŞECEK

Akil insanların yaklaşık bir ay sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geleceğini belirten Atalay, "Heyettekiler büyük fedakarlıkla çalışıyor. Çok güzel bir tablo var. Sokaklarda yürüyorlar, güzel toplantılar yapıyorlar, farklı kesimleri ziyaret ediyorlar. Şehit aileleriyle görüşüyorlar. Bu süreçte akil insanları sivil bir göz, vatandaşlarla diyalogda önemli bir mekanizma olarak görüyoruz. Bundan çok olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyorum" diye konuştu.