BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hafta sonu müthiş bir havaya hazır olun!

Meteoroloji hafta sonu beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı

Abone ol

Uzun süredir etkisini sürdüren yağışlar hafta sonu yerini güneşe bırakıyor. İşte yurtta hava durumu...

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin güney ve doğu kesimleri ile Marmara'nın kuzeyinde genellikle yağmur ve sağanak, güney bölgelerde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Akdeniz bölge geneli, Muğla, Denizli'nin güney çevreleri, Adıyaman, G.Antep ve Kilis çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Ülkemizin güneydoğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Akdeniz bölge geneli, Muğla, Denizli'nin güney çevreleri, Adıyaman, G.Antep ve Kilis çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kısa süreli fırtına vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul, akşam saatlerinden itibaren Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin kısa süreli sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, güney kesimlerinin (Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Afyon) aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla ile Denizli'nin güney çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğu kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Zonguldak, Düzce ve Bartın çevrelerinin kısa süreli sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Tokat çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin zamanla aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ekran-resmi-2013-04-19,-08.53.07.png

ekran-resmi-2013-04-19,-08.53.11.png

ekran-resmi-2013-04-19,-08.53.15.png