BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.422,30
HABER /  DÜNYA

TÜRKİYE GAZETECİLİK BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 54 yıldan beri sürdürdüğü Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini bu...

Abone ol

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 54 yıldan beri sürdürdüğü Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu. İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Ahmet Bilge de “Öğrencilerin Yol Çilesi” konulu fotoğrafıyla fotoğraf dalında ödüle layık görüldü.
The Marmara Otel’de düzenlenen ödül törenine TGC Başkanı Orhan Erinç, İHA Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı, TGC yöneticileri ve çok sayıda gazeteci katıldı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek de ödül törenine bir mesaj gönderdi. Tören, görev başında hayatını kaybeden gazeteciler için yapılan saygı duruşuyla başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan TGC Başkanı Orhan Erinç, sözlerine teşekkür ederek başladı. Erinç, “Bu ödüllerin başka anlamı da Türkiye’de gazetecilik konusundaki tartışmaların yanı sıra Türkiye’de iyi gazetecilik yapıldığı yönünde de bir gösterge oluşması. Hem ödüle aday olanları hem de ödül kazananları kutluyorum” diye konuştu.
İfade özgürlüğüne dikkat çeken Erinç, “Gazeteciliğin yapılmakta oluşu Türkiye’de ifade özgürlüğünün çözüldüğü anlamına gelmiyor. 4. yargı paketiyle görece de olsa buradaki cezalarda indirim ya da suç tanımlarında biraz daha açık tanımlar getirilmiştir. Ama ben gazeteci ve bir örgüt yöneticisi olarak bu değişikliklerin uygulanmasından kuşku duyulduğunu söylemeliyim. Cumhuriyet savcıları davaları terör örgütü üyeliği suçundan açmıştır. Ve bu katalog suç sayıldığından tutuklamalar gelmiştir. Altı yıla ulaşan tutuklu meslektaşlarımız var. Bu değişikliğin uygulanmasını bekliyoruz. Ama uygulanmazsa yadırgamayacağımızı belirtmek istiyorum. Türkiye, Avrupa Konseyi’nin kuruluşundan sonra katılan üye devletlerden biridir” dedi.

“FAZIL SAY’IN MAHKUMİYETİNİ YAŞADIK”
Sanatçı Fazıl Say’a verilen cezaya da değinen Erinç, “Fazıl Say’ın mahkumiyetini yaşadık. Bir devlet yetkilisi mahkumiyeti değerlendirirken provakatif olduğu için cezalandırıldığını söylemiştir. Türkiye’nin de imzası olan Avrupa Konseyi Bakanlar Kurulu kararında ifade özgürlüğünün kullanışında provakatif, kızdırıcı, yaralayıcıya varan görüşlerin de açıklanacağı konusu kaleme alınarak Türkiye’nin de imzasıyla Türkiye’ye gönderilmiştir. Ama biz siyaset olarak bunu kendi açımızdan yorumlamayı tercih eden bir ülke olmaktan ne yazık ki kurtulamıyoruz” diye konuştu.
TGC Başkanı Orhan Erinç’in yaptığı konuşmanın ardından ödül törenine geçildi. Eğitim alanında ödül alan gazeteci Nedim Şener, ödülünü tutuklu öğrenciler için aldığını söyledi. İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Ahmet Bilge de “Öğrencilerin Yol Çilesi” konulu fotoğrafıyla fotoğraf dalında ödüle layık görüldü. TGC Yönetim Kurulu üyesi Recep Yaşar’ın elinden ödülünü alan Ahmet Bilge, yaptığı konuşmada, “Kirazın ana vatanı, fındığın başkenti Giresun’dan selam getirdim. Benim kötü fotoğrafım birincilik aldı. Giresun’un sempatik Valisi demişti ki; Giresun ile ilgili olumsuz haber yapmayın. Oradan alacağınız 300, 400 lira vereyim ama Giresun’un imajını zedeleyecek haber yapmayın. Benim çektiğim fotoğrafta yol çamurlu ve öğrenciler servisi itiyordu. Ama sonra bu yol yapıldı ve öğrenciler okullarına gitti. Bizim ödülümüz bu oldu. Ben bu haberi yapmasam öğrenciler yaz gelinceye kadar çamurlu yolda çileyi çekecekti. Belki valinin parasını alacaktım ama ne yalan söyleyeyim burada yaşadığım onuru yaşamayacaktım. Giresun’dan bizleri yalnız bırakmayan Giresun Dernekleri Federasyonu Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ferhane’deki 3 Mayıs Giresun Günleri’ne sizi davet ediyorum” diye konuştu.
Tören ödüle laik görülen diğer isimlere ödüllerin takdim edilmesiyle son buldu.