BIST 9.729
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.440,43
HABER /  DÜNYA

FAZIL SAY’IN HANGİ ÖZELLİĞİ VAR Kİ SUÇLANMASIN

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "İnanan insanlara hakaret etmek doğru değil. Türkiye’de suç işleme imtiyazına hiç kimse sahip değil. Nice...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "İnanan insanlara hakaret etmek doğru değil. Türkiye’de suç işleme imtiyazına hiç kimse sahip değil. Nice komutanların yargılandığı bir Türkiye’de Fazıl Say’ın hangi özelliği var ki suçlanmasın, mahkeme önüne çıkmasın" dedi.
Medya Etik Konseyi ödül töreni Genel Başkan Halit Esendir’in yapmış olduğu konuşma ile başladı. Ödül töreninde konuşan Arınç, “Son günlerde bir piyanistin başına gelen bir olaydan bahsediliyor. Yazdığı twettlerden ben kendime hakaret edildiğini görüyorum. Ben inançlı bir insanım. İnançsız bir insanın ateist olduğunu söylemesi de olağan karşılanıyor. Dindar olmaya gayret ediyorsam benim kutsallarıma da hakaret edemezsiniz. Ne diyor, ‘Ne kadar yavşak, sahtekar varsa hepsi Allahçı’. Allahçı diye bir şey olabilir mi? Herhalde dindarları savunuyor. Bunları söyleme be kardeşim. Kendi ateistliğini istediğin kadar savun. Herkes sana bakar, bir ‘Ya havle’ çeker bir şey de demez. Ama bana karışıyorsun sen. İnsanların mukaddes değerlerine veya kişiliklerine hakaret ettiğin zaman, bunun bir ceza karşılığı olacaksa anlayışla karşılamalı. Hakim de zaten verdiği cezayı ertelemiş. Ve ona da şart koymuş, ‘5 sene içerisinde de böyle bir hakaret yapma’ diye. İnanan insanlara hakaret etmek doğru değil. Türkiye’de suç işleme imtiyazına hiç kimse sahip değil. Nice komutanların yargılandığı bir Türkiye’de Fazıl Say’ın hangi özelliği var ki suçlanmasın, mahkeme önüne çıkmasın. Veya ‘benim yaptığım yanlışmış, hakaret ettiğim her Müslüman’dan özür diliyorum’ diyeceksin” ifadelerini kullandı.
Ödül töreninde İhlas Haber Ajansı’ndan (İHA) ’Rus çocuğu evlat kabul eden Antalya’lı Gülsüm anne haberi’ ile Çağdaş Yıldırım da ödül aldı.
(İHA)